MITÄ VOIN TEHDÄ MUSTAPÄILLE?
HYVIÄ VINKKEJÄ JA TIETOA MUSTAPÄISTÄ

Article Read Duration 3 väh. luettu

Mustapäät eli ”avoimet komedonit” saattavat muistuttaa pieniä likatäpliä, mutta itse asiassa ne ovat tukkeutuneita huokosia, joissa on sekoitus talia ja ihosoluja, jotka ovat tummuneet jouduttuaan kosketuksiin ilman kanssa. Niitä esiintyy yleisimmin nenässä ja kasvojen keskiosassa. Alla voit lukea lisää mustapäistä ja mitä voit tehdä vähentääksesi mustapäitä.

MITÄ MUSTAPÄÄT OVAT?

Mustapäät ovat ihon epäpuhtauksia, jotka on usein helppo nähdä esimerkiksi nenänpäässä. Ne ovat yleensä väriltään tummia ja aiheuttavat pieniä kohoutumia iholla. Toisin kuin jotkut muut näppylät, ne eivät ole tulehtuneita, joten niihin ei satu koskettaessa. Mustapäitä esiintyy pääasiassa kasvojen keskiosassa, mutta niitä voi ilmestyä myös selkään, rintaan, kaulaan, käsivarsiin ja hartioihin.

MIKÄ AIHEUTTAA MUSTAPÄÄT?

Ihon epäpuhtaudet

Mustapäiden syynä ovat tukkeutuneet karvatupet. Karvatupet sisältävät karvan ja talirauhasen, joka tuottaa ihoa pehmentävää talia. Kuolleet ihosolut ja tali kerääntyvät ja muodostavat ”tulpan”, joka muuttuu tummaksi jouduttuaan kosketuksiin ulkoilman kanssa. Ilma hapettaa sen samoin kuin leikattu hedelmä muuttaa väriään, kun se jätetään ilmalle alttiiksi.

Kehosi ei ehkä näe mustapäitä uhkana, mutta saatat olla tietoinen näistä pienistä mustista jäljistä ihollasi!

Hyvä uutinen on, että mustapäitä on täysin mahdollista vähentää, mutta se voi olla haastavampaa kuin muut ihon epäpuhtaudet. Mustapäiden vähentäminen tai niistä jopa eroon pääseminen vaatii kärsivällisyyttä.

MITÄ VOIT TEHDÄ MUSTAPÄILLE?

Sopiva ihonhoitorutiini

Mustapäitä pystyy usein vähentämään tai jopa kokonaan poistamaan sopivalla ihonhoitorutiinilla. Kuorivat tuotteet auttavat puhdistamaan ihohuokosiasi kuolleista soluista ja talista, joka voi tukkia ihohuokosiasi. Käytä myös kosteusvoidetta, joka on kehitetty epäpuhtauksiin taipuvaiselle iholle, koska ihon kosteustasapaino on hyvä pitää oikeana, jotta iho ei tuota liikaa talia. Muista käsitellä ihoasi aina hellävaraisesti, ärsytyksen ja punoituksen välttämiseksi.

ONGELMIA OLLA VAPAA MUSTAPÄISTÄ?
HARKITSE IHOTAUTILÄÄKÄRILLÄ KÄYNTIÄ

Jos olet yrittänyt päästä eroon mustapäistä ihonhoitorutiinilla, voit halutessasi miettiä ihotautilääkärillä käyntiä tutkimuksia varten. Ihotautilääkärisi osaa arvioida minkälainen hoito sopii sinulle.

Muista olla kärsivällinen ihonhoitorutiinisi kanssa, koska tuloksien näkeminen mustapäiden kanssa voi viedä paljon aikaa.

MEILLÄ ON
TUOTESARJA MYÖS TÄHÄN

KORKEAT TUOTEKEHITYKSEN
STANDARDIMME

laroche posay turvallisuussitoumus tuote hypoallergeeninen malli lähikuva

KEHITETTY
SIEDETTÄVYYTEEN KESKITTYEN

Katso lisää
Tuotteemme on kehitetty herkkää ihoa ja herkästi reagoivaa ihoa kunnioittaen.
Dokumentoitu tehokkuus ja siedettävyys.
laroche posay turvallisuussitoumus kaava suoja tuote pää

KOOSTUMUSTA SUOJAAVA PAKKAUS
SIEDETTÄVYYS JA TEHOKKUUS

Katso lisää
Me käytämme koostumusta suojaavia pakkauksia ja vain tarvittavia säilöntäaineita, jotta tuotteet ovat optimaalisesti siedettyjä ja tehokkaita.
laroche posay turvallisuussitoumus olennainen aktiiviannos tuote pää

AINOASTAAN VÄLTTÄMÄTTÖMIMMÄT AINESOSAT
OIKEISSA AKTIIVISISSA PITOISUUKSISSA

Katso lisää
Tuotteemme on kehitetty yhteistyössä ihotautilääkäreiden kanssa, ja tuotteemme sisältävät vain tarvittavat ainesosat, tarvittavina aktiivisina pitoisuuksina.
laroche posay turvallisuussitoumus herkkä iho malli vauva

YKSILÖLLISTÄ IHONHOITOA
USEIMPIIN TARPEISIIN

Katso lisää
Tuotteistamme löytyy sopivia tuotteita useimpiin tarpeisiin: herkkä iho, rasvoittuva iho tai epäpuhtauksiin taipuvainen iho, kuiva iho, heikentynyt iho, punaisuuteen taipuva iho ja monet muut tarpeet.