Omaksu rutiini... hymyillen!

Pahenemisvaiheen ja elpymävaiheen aikana voiteet ovat avain hyvinvointiin. Joka päivä kautta koko vuoden ihon hyvinvointi riippuu kosteuttajien ja lipidien täydentäjien käytöstä. Tätä rutiinia on yksinkertaistettava erityisesti lapsilla.  Muutamien eläimien avulla voit luoda roolipelin, kuten tehdään esimerkiksi La Roche-Posay -kylpylässä kehitetyissä voitelusessioissa, joihin osallistuu 300 lasta joka vuosi.

Rohkaise lasta leikkimään
Lipin & Karan kanssa

Vaihe 1
Ensiksi on pestävä aina kädet ennen voiteen levittämistä.  Voide kannattaa levittää heti suihkun jälkeen, koska kädet ovat jo puhtaat.
Vaihe 2
Lämmitä voidetta hieromalla sitä kämmenissä: se tulee nestemäiseksi ja imeytyy paremmin ihoon.
Vaihe 3
Kasvot
Aloita tekemällä suuria ympyräliikkeitä poskillasi ja hiero sitten pieniä kissanviiksiä siirtyen nenään ja otsaan. Pienet etanan sarvet poistetaan kahdella etusormella unohtamatta silmäluomien ja korvantauksien hieromista.
Vaihe 4
Kaula ja leuka
Kuvitellaan, että olet kirahvi! Kirahvin kaulan voitelemiseksi on varattava aikaa, eikä saa unohtaa niskaa... Sinun tarvitse vain kallistaa päätäsi eteenpäin.
Vaihe 5
Vatsa
Piirrä etanan vatsa tekemällä useita ympyröitä. Kylkien osalta toinen käsi on nostettava ylös ja toista on käytettävä levittämään voidetta ylhäältä alas. Vaihda sitten käsiä.
Vaihe 6
Käsivarret
Ajattele hyppeleviä eläimiä (esim. orava, jänis tai heinäsirkka). Aloita kädestä, siirry hartiaan ja hyppää takaisin käteen! Aloita uudestaan, mutta laita kämmenet nyt ylöspäin kosteuttaaksesi käsivarsien sisäpuolen.
Vaihe 7
Sääret
Valitse joku muu hyppivä eläin, toista sitten samat liikkeet kuin käsivarsille. Laita käsi jalkaterälle, siirry aivan ylös asti ja hyppää takaisin jalkaterälle. Tämä koskee jalan etu- ja takaosaa. Laita lopuksi ohut kerros voidetta varpaiden väleihin, jotka voivat olla hyvin kuivia.
Vaihe 8
Selkä
Isä ja äiti antavat vuoronperään ansaittua selkähierontaa!

Auta lasta ymmärtämään oma sairautensa: on tärkeää olla dramatisoimatta tilannetta, erityisesti, kun kyseessä on atooppinen lapsi. Lapset ymmärtävät yleensä, että heillä on ihottumaa, mutta he eivät osaa selittää sitä (erityisesti kavereilleen). Mistä sairaus johtuu, onko se tarttuvaa ja paraneeko se joskus? Heidän on vaikea arvioida hyvän hoidon keskipitkän aikavälin  etuja ja seurata omaa tilaansa. Keskustele heidän kanssa käyttäen LIPI & KARA -opetusvälinettä arvioimaan heidän tietämystään.

Rohkaise lapsia toteuttamaan hoitoa itse; he voivat tehdä niin jo 3–4 vuoden iästä lähtien!
On luonnollista pyrkiä ylisuojelemaan atooppista lasta. Jo hyvin pienet lapset pystyvät ottamaan vastuuta ja muuttamaan tapojaan ja käsitystään sairaudesta.
Jos voitelurutiini otetaan käyttöön ensin leikinomaisesti, lapset pystyvät pian tekemään sen itse kotona, isovanhempien luona tai vaikkapa telttaretkellä. Heidän ihottumansa muuttuvat lievemmiksi ja puhkeavat harvemmin, minkä ansiosta he voivat elää huoletta. Rutiinista tulee lopulta automaattinen eikä vanhempien tarvitse huolehtia siitä.

7-vuotiaasta lähtien lapset voivat arvioida omaa ihottumaansa ja seurata tilansa kehittymistä viikosta toiseen. Tämän eurooppalaisen atooppisen ihottuman erikoisryhmän (European Task Force on Atopic Dermatitis) kehittämän välineen avulla potilas voi mitata akuutin ihottuman vakavuutta, oireita, kutinaa ja nukkumahäiriöitä.
http://www.poscorad.com/