Ehkäise syrjäytymistä

Ihotautilääkärit auttamassa perheitä
Ensimmäisen ihotautilääkärikäynnin suurin haaste on oireiden kuvaaminen, jotta atooppinen ihottuma voidaan diagnosoida ja siihen voidaan valita oikea hoito. Tässä ei kuitenkaan ole vielä kaikki. Ihottuma on sairaus, joka eristää usein potilaat ja aiheuttaa huolta perheille. Kuvaile rohkeasti, miten elät sairauden kanssa joka päivä: kutinan voimakkuus, kipu, unihäiriöt, itseluottamuksen heikkeneminen, ahdistus, ihottuma-alueiden hoidon vaikeus, koulu, perhe-elämä jne.
Kun lapset ovat tarpeeksi isoja ilmaisemaan itseään, he voivat keskustella tuntemuksistaan ihoon vaikuttavien oireiden lisäksi.

Perheverkostojen tuki
Jokainen tapaus on ainutlaatuinen ja ihotautilääkärit pystyvät laatimaan yksilöllistä hoitoa sairauteen.
Kun diagnoosi on tehty, ja jos ihottuma vaikuttaa perheen elämään, muiden vanhempien tuki voi auttaa itsensä eristyneeksi tuntevia vanhempia. Samoja kokemuksia nyt tai aiemmin läpikäyneiden kanssa keskusteleminen on helpottavaa. Se auttaa vanhempia pääsemään eroon syyllisyyden tunteestaan ja löytämään uusia tapoja, jotka ovat toimineet muilla (kylmävoiteet, vaatteiden kuivaaminen sisällä siitepölyaikaan, voiteen levittäminen useaan otteeseen päivässä kutiaville paikoille, vesihoito jne....). Vanhemmat voivat keskustella sairaudesta myös läheisten ystävien ja sosiaalisen verkostojen kanssa.