Rauhoittava ja antioksidanttinen La Roche-Posay -lähdevesi

La Roche-Posayn vesiterapiakeskus: luonnollisen lähdeveden ihmeitätekevät voimat

Img_La Roche-Posayn vesiterapiakeskus: luonnollisen lähdeveden ihmeitätekevät voimat

La Roche-Posayn kylän lähdevesi, jota käytettiin ensimmäistä kertaa ihonhoidossa vuonna 1928, on tunnettu jo tuhansien vuosien ajan sen lukemattomista hyödyistä iholle. Se on keskeinen apukeino useiden ihosairauksien, kuten ekseeman ja psoriasiksen hoidossa, ja sen ainutlaatuiset ominaisuudet tarjoavat välittömän helpotuksen tuhansille La Roche-Posayn vesiterapiakeskuksessa majoittuville vieraille.

Legenda tieteellisessä testissä

Tarinan mukaan La Roche-Posayn lähteen löysi kuningas Kaarle V:n konnetaabeli Bertrand Du Guesclin palatessaan Espanjan sodasta 1300-luvun lopulla. Hänen ihottumasta kärsineen hevosensa kerrotaan sukeltaneen lähteeseen ja nousseen pintaan pysyvästi parantuneena. Tarinassa on täytynyt olla totuuden siemen, sillä vuonna 1897 kylpyläkeskus, jonka Napoleon oli rakennuttanut muutamaa vuosikymmentä aiemmin, julistettiin yleiseksi hyötykohteeksi.

v_small_article-laroche_posay_thermal_centre_01.jpg

Kului kuitenkin vuosikausia, ennen kuin nykyaikainen tiede vähitellen vahvisti tarinan veden ainutlaatuisista ominaisuuksista todeksi. Immunomoduloivien eli immuunijärjestelmään vaikuttavien ominaisuuksiensa ansiosta lähdevesi todella kykenee estämään tulehduksen välittäjäaineita ja saamaan aikaan välittömästi rauhoittavan tunteen. Se on myös maailman ainoa lähdevesi, jossa on niin suuri luonnollinen seleenipitoisuus. Seleenin antioksidanttiset ominaisuudet vahvistavat ihoa vanhenemista ja oksidatiivista stressiä vastaan.

v_small_article-laroche_posay_thermal_centre_03

100 % dermatologinen kylpylä

La Roche-Posayn vesiterapiakeskuksen 8000 vuosittaista kävijää, joista kolmasosa on lapsia, tekee siitä Euroopan johtavan herkän ja heikentyneen ihon vesiterapiakeskuksen. Vieraat pääsevät  La Roche-Posay -lähdeveden ainutlaatuisten ominaisuuksien  lisäksi nauttimaan yhdeksän ihotautilääkärin tarjoamista hoidoista. Lääkärit ovat mukana hoitojaksojen jokaisessa vaiheessa.

v_small_article-laroche_posay_thermal_centre_04.jpg

Yksi ja ainoa vesi eri ongelmien hoitoon

Maailmanlaajuisesti tunnettu, iho-ongelmien hoitoon erikoistunut La Roche-Posayn vesiterapiakeskus tarjoaa potilailleen erityyppisiä palveluja, joista Ranskan julkisen terveydenhuollon järjestelmä kattaa suurimman osan. Lähes kaksi kolmasosaa kylpylävieraista tulee keskukseen saamaan hoitoa ekseemaan tai psoriasikseen, eli ihosairauksiin, jotka ovat erityisen näkyviä ja joilla voi olla suuria vaikutuksia niitä sairastavien elämänlaatuun. Kaikista Ranskassa tarjottavista vesiterapiahoidoista yli 50 % annetaan La Roche-Posayn keskuksessa.

Vuonna 2009 vesiterapiakeskus kasvatti palveluvalikoimaansa uudella aluevaltauksella alkaessaan ottaa vastaan syöpähoidoista toipuvia potilaita. Tavoitteena on palauttaa miellyttävä tunne ja liikkuvuus arpeutuneille alueille sekä vähentää sädehoidon tai kemoterapian aiheuttamia sivuvaikutuksia iholla. Lähes 5000 ihmistä on jo osallistunut tähän syövän jälkeiseen hoitojaksoon. Määrä kuvastaa syöpälääkärien kasvavaa luottamusta La Roche-Posay -lähdeveden uskomattomia terveyshyötyjä kohtaan.

Sertifioitua poikkeuksellista puhtautta

La Roche-Posay -lähdevedelle suoritetaan keskimäärin 1000 testiä vuosittain. Tarkoitus on varmistaa veden laadukkuus vuoden ympäri. Vesi on niin puhdasta, että kylpylän asiakkaita rohkaistaan juomaan sitä suoraan lähteestä vierailunsa ajan.


Jo 1800-luvulla valtion tunnustuksen saanut vesi


  • Vuonna 1617 sana La Roche-Posayn lähdeveden hoitavasta vaikutuksesta oli levinnyt jo niin laajalle, että kuningas Henri IV:n ja Ludvig XIII:n lääkäri Pierre Milon matkusti paikan päälle suorittamaan ensimmäisiä tutkimuksia vedelle.

  • Palattuaan Egyptin sotaretkeltään 1800-luvun alussa kenraali Napoleon Bonaparte rakennutti alueelle vesihoitolan, jossa hänen sotilaidensa ihosairauksia voitiin hoitaa.

  • Vuonna 1897 Ranskan lääketieteen akatemia tunnusti veden terveyshyödyt virallisesti.

  • Vuonna 1905 avattiin ensimmäinen vesiterapiakeskus.

  • Vuonna 1913 Ranskan lääketieteen akatemia julisti La Roche-Posayn virallisesti kylpyläkyläksi.