Oikea hoito

Kaksivaiheinen dermatologinen hoito
Iho kaipaa vettä ja lipidejä useita kertoja päivässä (vaikka se ei ole vahingoittunut), jotta sen luonnollinen suojamuuri allergeeneja vastaan palautuu. Ihottuman ilmetessä kortisonipohjaiset voiteet vähentävät vaurioita huomattavasti. Nämä ihotautilääkärin määräämät hoidot parantavat huomattavasti atooppisen potilaan elämänlaatua, kun niitä käytetään asianmukaisesti.

Pehmentävät voiteet ehkäisevät kuivumista ja palauttavat luonnollisen suojamuurin

Akuuttien ihottumavaiheiden aikana kortikosteroidivoiteita on levitettävä tulehtuneille alueille niiden rauhoittamiseksi sekä vaurioiden ja kutinan vähentämiseksi. Joissain maissa kortisoni ei ole suosittua, koska sillä oletetaan olevan sivuvaikutuksia: nesteen kertymistä, unihäiriöitä, hitaampaa kasvua jne. Nämä ilmiöt koskevat vain suun kautta annettavia kortikosteroideja. Voiteena kortisoni jää ihon pinnalle. Kortisonia ei kuitenkaan saa levittää alueille, joilla ei ole vaurioita, sillä se ohentaa ihoa ja voi heikentää sitä.

Jos allergiatestin tulokset viittaavat siihen, lääkäri voi esimerkiksi lisätä antihistamiinihoidon voiteiden lisäksi.

Hoidon lopettamisesta kieltäytyminen
Lähes kaksi kolmasosaa ihottumaan määrätyistä hoidoista jää kokonaan käyttämättä tai ne lopetetaan liian aikaisin, vaikka ne ovat tehokkain ratkaisu ihon vakavaa kuivumista ja tulehdusvaurioita vastaan.
Kortisonivoiteiden pelko tai uusien punaisten läikkien ilmestymisen jääminen vaille huomioita voi aiheuttaa kroonisen yleisihottuman.
On tärkeää pyytää apua, kun kamppailee ongelmansa kanssa tai jos hoito ei tehoa.
Ihotautilääkärit auttavat ihmisiä ymmärtämään paremmin hoitoa ja säätelemään sitä, jotta potilas voi helpommin noudattaa hoitoa.
Näytä ihotautilääkärille selvästi, miten levität rasvaa, jotta lääkäri voi varmistaa, että tekniikka on sopiva lapsen vaivan hoitoon.

Lääke: hoitoon omistautunut ympäristö
Tämä hoito perustuu hoitoammattilaisten päivittäin tarjoamaan kylpylän lähdeveteen. Koska hoito jatkuu kolmen viikon ajan, se on oiva mahdollisuus todellisen hyvinvoinnin saavuttamiseksi.   Siitä lähtien, kun La Roche-Posay Thermal Center avasi ovensa vuonna 1905, se on hoitanut yli 415 000 potilasta. Se ottaa nykyisin vastaan lähes 8000 potilasta vuosittain ja ihottuma on yleisin keskuksen hoitamista vaivoista (33 % kylpylävieraista).
Heille määrättyjen ihoa hoitavien kylpyjen, suihkujen ja suihkeiden lisäksi potilaat (ja heidän kumppaninsa) voivat keskustella toisten vieraiden kanssa ja rentoutua, mikä on ehdottomasti paras mielialan parantaja.