3 kysymystä asiantuntijalle

Alle 3-vuotiaiden lasten ei pitäisi olla auringonpaisteessa suojatta.

Img_Alle 3-vuotiaiden lasten ei pitäisi olla auringonpaisteessa suojatta.

Lapsen iho on erityisen herkkä auringon ultraviolettisäteilylle. Elinikäinen UV-kertymä kertyy nopeasti täyteen jo lapsuuden aikana. Lapsen ihon palamista auringossa on ehdottomasti syytä välttää. Ihotautilääkäri neuvoo miten auringon riskejä voi vähentää.

Mitä vanhempien pitäisi tietää auringolta suojautumisesta?

Lapsen iho on erityisen herkkä auringon ultraviolettisäteilylle

Aurinkosuojia ei suositella alle 6 kk ikäisille lapsille Lasten iholla on samanlainen ihon suojamuuri kuin aikuisilla (vain ennenaikaisesti syntyneillä on keskeneräinen suojamuuri.) Ei siis ole vaaraa, että UV-filtterit imeytyisivät. Nykyinen turvamarginaali (100-kertainen) on hyvin varovainen. Sekä kemialliset että fysikaaliset filtterit on laajojen turvallisuusarviointien jälkeen todettu turvallisiksi lapsille. On tärkeää muistaa, että korkean suojan aurinkosuojatuotteita, jotka suojaavat hyvin sekä UVB että UVA –säteilyltä, ei voida valmistaa käyttäen pelkkiä fysikaalisia filttereitä, joiden tehokkuus UVA-alueella on heikko.

Auringossa lapsen kanssa

Alle 3-vuotiaat tulee suojata ensisijaisesti vaatteilla, päähineillä ja aurinkolaseilla.

Vauvat on pidettävä kokonaan pois auringosta. Lapsille voi turvallisin mielin käyttää myös kemiallisia filttereitä sisältäviä tuotteita. La Roche-Posayn käyttämät filtterit, ovat tarkasti tutkittuja ja turvallisia. Lapsille suositellaan lasten tuotteita, sillä niistä on jätetty kaikki ”turhat” ainesosat pois.  Lapselle voi kuitenkin käyttää myös kaikkia korkean suojakertoimen omaavia, vartalolle tarkoitettuja tuotteita.

    Lue myös

    Katso kaikki artikkelit