3 kysymystä asiantuntijalle

Rasvoittuvan herkän ihon puhdistus asettaa erityisvaatimuksia tuotteille

Img_Rasvoittuvan herkän ihon puhdistus asettaa erityisvaatimuksia tuotteille

Rasvoittuva iho on yleinen erityisesti kasvoissa ja hiuspohjassa. Rasvoittuminen johtuu siitä, että ihon talirauhaset erittävät liikaa talia. Myös rasvoittuva iho voi olla herkkä, mikä asettaa erityisvaatimuksia ihonhoitotuotteille.

Rasvoittuvan ja epäpuhtaan ihon tunnusmerkit

Iho on rasvainen ja kiiltävä varsinkin kasvojen T-alueella (otsa, nenä, leuka) ja ihon rakenne on paksuhko tai paksu. Epäpuhtaan ihon tunnusmerkkeihin kuuluu myös laajentuneita ihohuokosia.

Rasvoittuvan ja epäpuhtaan ihon puhdistus

Iho tulisi puhdistaa hellävaraisesti päivittäin lisääntyneen talinerityksen vuoksi. Kasvovedet ja puhdistusgeelit jotka eivät heikennä ihon omaa luonnollista suojaa sopivat hyvin epäpuhtaan ihon puhdistamiseen.

Kontekst

Epäpuhdas iho on usein pintakuiva ja jopa hilseilevä.  Epäpuhtaalle iholle sopivat parhaiten kevyet, geelimäiset kosteuttavat voiteet, jotka jättävät ihon mattapintaiseksi. Voiteet auttavat pehmittämään ja kosteuttamaan pintakuivaa ihoa ja auttavat korjaamaan vaurioitunutta hydrolipidikalvoa sekä ihon muuntunutta lipiditasapainoa. Osa tuotteista auttaa myös rauhoittamaan ihoärsytyksiä ja punoitusta. 

    Lue myös

    Katso kaikki artikkelit