Teini-ikäiset, joilla on epäpuhtauksiin taipuvainen iho
MITÄ VOIN TEHDÄ ASIALLE?

Article Read Duration 3 väh. luettu

Epäpuhtauksiin taipuvainen iho teini-ikäisillä johtuu usein hormonaalisista muutoksista. Ihosta tulee murrosiässä rasvoittuvampi. Usein ihotyypille sopiva ihonhoitorutiini voi olla ratkaisu, mutta jos sinulla on vakavia ihon epäpuhtauksia suosittelemme, että olet yhteydessä lääkäriin tai ihotautilääkäriin.

 

• Noudata ihonhoitorutiinia, joka sopii rasvoittuvalle ja epäpuhtauksiin tapuvaiselle iholle
• Jos sinulla on vakavia ihon epäpuhtauksia suosittelemme, että olet yhteydessä lääkäriin tai ihotautilääkäriin, joka voi antaa sinulle neuvoja ja lääketieteellisen hoidon. Vakavampien epäpuhtauksien kohdalla sinulle voidaan määrätä suun kautta nautittavia antibiootteja tai isotretinoiinia
• Ihonhoitorutiinissa pysyminen ja/tai lääkärin määräämät reseptilääkkeet ovat avain onnistuneeseen hoitoon.

MIKÄ AIHEUTTAA TEINI-IÄN EPÄPUHTAUKSIIN TAIPUVAISEN IHON?

Useat teini-ikäisistä kokevat finnejä ja ihon epäpuhtauksia murrosiän aikana. Mutta mikä on teini-iän epäpuhtauksiin taipuvaisen ihon perimmäinen syy? Kaikki liittyy murrosikään ja siihen liittyvistä hormonaalisista muutoksista, joita kehomme käy läpi.

Murrosiässä sukupuolielimemme alkavat tuottaa erilaisia hormoneja. Yhtä hormoniryhmää kutsutaan androgeeneiksi, ja sen tunnetuin jäsen on testosteroni. Androgeeneilla on monia vaikutuksia kehoon: Sekä pojilla että tytöillä ne stimuloivat kehon karvojen kasvua ja lisäävät lihas- ja luumassaa. Pojilla korkeampi androgeenitaso aiheuttaa myös “äänenmurroksen” ja kasvojen karvojen kasvun.

Androgeenit vaikuttavat ihoon kommunikoimalla suoraan talirauhasten kanssa laittaen ne tuottamaan runsaasti talia. Tämän seurauksena murrosiän aikana kasvot ja usein selkä rasvoittuvat ja ihohuokoset tukkeutuvat talin ja kuolleiden ihosolujen yhdistelmästä. Tämä voi muodostaa erilaisia näppylöitä voi muodosta: mustapäitä, finnejä ja myös vakavia ihon epäpuhtauksia.

Lue lisää rasvaisesta ihosta, aknesta ja erilaisista näppylöistä napsauttamalla TÄSTÄ.

MITÄ HOITOJA ON SAATAVILLA TEINI-IÄN IHON EPÄPUHTAUKSIIN?

Usein ihotyypille sopiva ihonhoitorutiini voi olla ratkaisu. Jos sinulla on vakavia ihon epäpuhtauksia ja taipuvaisuutta akneen suosittelemme, että olet yhteydessä lääkäriin tai ihotautilääkäriin. Lääkäri tai ihotautilääkäri voi määrätä paikallisia retinoideja, kuten adapaleenia, mustapäiden muodostumisen vähentämiseksi. Lääkärit tai ihotautilääkärit määräävät bentsoyyliperoksidia joidenkin tulehtuneista finneistä vastuussa olevien mikrobien hoitamiseksi. Vakavammissa tapauksissa he määräävät suun kautta nautittavia antibiootteja, kuten doksisykliiniä. Hyvin voimakkaiden ihon epäpuhtauksien kohdalla ihotautilääkäri voi suositella hoitoa isotretinoiinilla (Accutane). Kaikissa tapauksissa ihotautilääkärit korostavat säännöllisen seurannan tarvetta ja että hoidon noudattaminen on avain sen toimivuuteen.

HYVÄT TAVAT HOITAA EPÄPUHTAUKSIIN TAIPUVAISTA IHOA

Ihotyypille sopiva ihonhoitorutiini voi useissa tapauksissa olla ratkaisu epäpuhtauksiin taipuvaiselle iholle. Ja jos käytät meikkiä, muista poistaa se perusteellisesti päivän lopussa. Paljon vaivaa, tiedämme sen, mutta ihosi kiittää.

Kysy apteekistasi tuotteita, jotka on kehitetty ja sopivat rasvoittuvalle ja epäpuhtauksiin taipuvaiselle iholle.

Löydä ihonhoitorutiini, joka sopii parhaiten tarpeisiisi. Muista pysyä rutiinissasi ja miettiä mikä on paras tapa hoitaa ihoasi.


KORKEAT TUOTEKEHITYKSEN
STANDARDIMME

laroche posay turvallisuussitoumus tuote hypoallergeeninen malli lähikuva

KEHITETTY
SIEDETTÄVYYTEEN KESKITTYEN

Katso lisää
Tuotteemme on kehitetty herkkää ihoa ja herkästi reagoivaa ihoa kunnioittaen.
Dokumentoitu tehokkuus ja siedettävyys.
laroche posay turvallisuussitoumus kaava suoja tuote pää

KOOSTUMUSTA SUOJAAVA PAKKAUS
SIEDETTÄVYYS JA TEHOKKUUS

Katso lisää
Me käytämme koostumusta suojaavia pakkauksia ja vain tarvittavia säilöntäaineita, jotta tuotteet ovat optimaalisesti siedettyjä ja tehokkaita.
laroche posay turvallisuussitoumus olennainen aktiiviannos tuote pää

AINOASTAAN VÄLTTÄMÄTTÖMIMMÄT AINESOSAT
OIKEISSA AKTIIVISISSA PITOISUUKSISSA

Katso lisää
Tuotteemme on kehitetty yhteistyössä ihotautilääkäreiden kanssa, ja tuotteemme sisältävät vain tarvittavat ainesosat, tarvittavina aktiivisina pitoisuuksina.
laroche posay turvallisuussitoumus herkkä iho malli vauva

YKSILÖLLISTÄ IHONHOITOA
USEIMPIIN TARPEISIIN

Katso lisää
Tuotteistamme löytyy sopivia tuotteita useimpiin tarpeisiin: herkkä iho, rasvoittuva iho tai epäpuhtauksiin taipuvainen iho, kuiva iho, heikentynyt iho, punaisuuteen taipuva iho ja monet muut tarpeet.

LUE LISÄÄ
IHON EPÄPUHTAUKSISTA

placeholder KAIKKI EPÄPUHTAUKSIIN
TAIPUVAISESTA IHOSTA
Lue lisää