MIKÄ ON MIKROBIOMI?

Mikrobiomi (tai mikrobiota) on ihollasi elävä näkymätön mikro-organismien ja bakteerien ekosysteemi. Nämä bakteerit ovat vuorovaikutuksessa ja kommunikoivat keskenään, ja niillä on tärkeä rooli terveyden ja hyvinvoivan ihon säilyttämisen kannalta.

Bakteerit muodostavat yhdessä monimutkaisen ekosysteemin, joka on yksilöllisesti muotoutunut kuten sormenjälki.

Ihon mikrobiomi on ihon kunnosta kertova peili, johon ruokavalio, elämäntapa, stressi, ikä, henkilökohtainen hygienia - jopa lemmikki ja ihmiset, joiden kanssa asut, vaikuttavat ainutlaatuiseen mikrobiomiisi.IHON MIKROBIOMI
TÄRKEÄ OSA IMMUUNIJÄRJESTELMÄÄMME

Iho on kehon puolustaja ja se on tärkeä osa immuunijärjestelmäämme. Ihon heikentyneen mikrobiomin on todettu liittyvän läheisesti moniin ihon ongelmiin, ja se on myös keskeinen osa ihon immuunijärjestelmää.

Bakteerit estävät muun muassa mahdollisesti haitallisten mikrobien kasvua ja opettavat immuunijärjestelmää tunnistamaan ulkopuoliset uhat – itseasiassa immuunijärjestelmä ei toimisi kunnolla ilman ihon bakteereja.

Ihon mikrobiomilla on myös tärkeä rooli ihon suojamuurin toiminnan ylläpitämisessä.TASAPAINON TÄRKEYS
IHON MIKROBIOMISSA

Ihon mikrobiomin tasapainon ymmärtäminen on erittäin tärkeää, jotta voidaan luoda tasapaino, jota miellyttävämmän ihon ylläpitäminen vaatii. Ihon mikrobiomin epätasapaino vaikuttaa ihon kuntoon.

laroche posay aloitussivu mikrobiomitiede bakteerit 1
EPÄTASAPAINO
Mikrobiomin epätasapaino johtuu erilaisten bakteerien ja mikro-organismien monimuotoisuuden puutteesta iholla. Tämä monimuotoisuuden puute voi liittyä ihon ongelmiin, kuten esimerkiksi akneen ja atopiaan.
laroche posay aloitussivu mikrobiomitiede bakteerit 2
TASAPAINO
Palauttamalla erilaisten bakteerien ja mikro-organismien monimuotoisuus iholle voidaan mikrobiomia tasapainottaa ja ihosta tulee yleisesti miellyttävämmän tuntuinen. Mikrobiomi suojaa muodostamalla
 
 

LA ROCHE-POSAY & MIKROBIOMITUTKIMUS

La Roche-Posay on aina ylittänyt niitä rajoja, mikä ihonhoidossa on mahdollista. Tutkimalla mikrobiomeja opimme, että jos mikrobiomin ekosysteemi on tasapainossa, myös iho tuntuu miellyttävämmältä. Jos se on epätasapainossa, ihon ongelmista vaikuttaa tulevan vaikeampia.
 

TEHTÄVÄMME

La Roche-Posayn tehtävänä on tarjota elämänlaatua muuttavaa ihonhoitoa herkkäihoisille. Olemme olleet yli 10 vuoden ajan edelläkävijöitä dermatologisessa mikrobiomitieteessä ja kehittäneet uuden ainesosan, Aqua Posae Filiformiksen, jota viljellään La Roche-Posay lähdevedessämme. Kun se otettiin mukaan tuotteisiimme, tulokset ylittivät kaikki odotuksemme: Mikrobiomi saatiin tasapainottumaan ja säilyttämään tämä tasapaino paremmin.

MIKROBIOMI JA ATOPIAAN TAIPUVAINEN IHO

Ihon mikrobiomin epätasapaino voi liittyä atopiaan taipuvaiseen ihoon. Tutkimukset ovat osoittaneet, että atopiaan liittyy bakteerien monimuotoisuuden voimakas väheneminen. Jopa 30% ekosysteemistä sisältää vain yhden bakteerin: Staphylococcus aureus (stafylokokkibakteeri).

Ihon mikrobiomin epätasapaino vaikuttaa kolmeen toisiinsa liittyvään mekanismiin.

  1. Stafylokokkien kolonisaatio: Ihon kuivuus ja kutina palautuu toistuvasti
  2. Muutokset ihon suojamuurissa: Iho on erittäin kuiva
  3. Ihon tulehdus: Iho kutisee.

LIPIKAR AP+M
IHOLLE, JOLLA ON TAIPUMUSTA ATOPIAAN

Kuluneen 10 vuoden aikana olemme kohdistaneet energiamme tähän uuteen tutkimusalueeseen, mikrobiomitieteeseen.

Siksi La Roche-Posay on lanseerannut innovaationsa erittäin kuivalle tai atopiaan taipuvaiselle iholle: Lipikar Baume AP+M.

Merkin ikonisen tuotteen uudistettu koostumus atopiaan taipuvaiselle iholle sisältää Microresyl -ainesosaa, joka auttaa tasapainottamaan ihon mikrobiomia.

AP+M -teknologiansa ansiosta Lipikar Baume AP+M vaikuttaa kolmella tasolla rajoittaakseen erittäin kuivan ihon vaikutuksia: Se rauhoittaa ihoa välittömästi, lievittää kutinaa ja vähentää kuivuudesta johtuvan kutinan uusiutumista.

Lue lisää täältä.

LA ROCHE-POSAY & IHON MIKROBIOMI

Olemme jo yli 10 vuoden ajan keskittyneet tieteelliseen ja dermatologiseen tutkimukseemme mikrobiomista ja kehittäneet uusia ihonhoitorutiineja luodaksemme uutta tasapainoa ja vahvistaaksemme ihon mikrobiomia.

TÄRKEITÄ AINESOSIA

 

 

AQUA POSAE FILIFORMIS

Kehitetty palauttamaan mikrobiomin tasapainoa ja palauttamaan ihon suojakerroksen toiminta.

LA ROCHE-POSAY THERMAL LÄHDEVESI

La Roche-Posay Thermal lähdevesi sisältää luonnollisia prebioottisia ominaisuuksia, jotka auttavat tasapainottamaan ihon mikrobiomia vahvistamaan, rauhoittamaan ja suojaamaan ihoa.

KUINKA MONTA MIKROBIA IHOLLANI ON?

Ihmiskehossa on enemmän mikrobeja kuin tähtiä linnunradalla - itse asiassa lähemmäs useita biljoonia.


KUINKA PALJON MIKROBIOMI PAINAA?

Jos pystyisit laittamaan mikrobiomin ämpäriin, se painaisi noin 1,5 kg, mikä on lähes yhtä paljon kuin aivojen paino.


MILLOIN IHON MIKROBIOMI KEHITTYY?

Vauvat saavat ensimmäisen mikrobiominsa jo varhaisessa kehitysvaiheessa. Muutamia tähän kehitykseen vaikuttavia keskeisiä tekijöitä ovat, ovatko he syntyneet synnytyskanavan kautta vai keisarileikkauksella.