KULTAISET SÄÄNNÖT
AURINGOLTA SUOJAUTUMISEEN

duration time 7 väh. luettu

Auringon lämpö ja valo ovat kaiken elämän lähde. Mutta auringon ultraviolettisäteet (UV) voivat olla vahingollisia. UVB on vastuussa auringonpolttamista, kun taas UVA aiheuttaa ihon ikääntymistä, ja – vakavammin – molemmat voivat vaikuttaa ihosyöpiin. Lääkärit ovat yhtä mieltä siitä, että kaikki tarvitsevat aurinkosuojatuotteita. Tässä neljä tapaa suojata ihoasi auringon UV-säteiltä:

• Vältä aurinkoa keskipäivällä, jolloin se on voimakkaimmillaan. Peitä itsesi suojaavilla vaatteilla, UV-suodattavilla aurinkolaseilla ja hatulla.
• Ymmärrä miten UVA- ja UVB-aurinkosuojakerroin toimii valitaksesi sopivat aurinkosuojatuotteet.
• Opi suojaamaan lapsesi auringolta.

Vältä aurinkoa keskipäivällä jolloin se on voimakkaimmillaan.

Tiedosta UV-säteilyn vaarallisuus

Auringonpaiste on hyväksi pieninä annoksina, mutta varo liikaa auringonpaistetta. Vältä aurinkoa keskipäivällä, jolloin se on voimakkaimmillaan, suosittelemme varjoon hakeutumista. Istu puistossa puun tai muun varjon alla. Oleile rannalla aurinkovarjon alla. Nauti lounasta kahvilaterassilla viileän katoksen alla.

Mutta ultraviolettisäteily ei tule vain ylhäältäpäin. Auringonsäteiden heijastus vahvistaa niiden vaikutusta entisestään. Me kaikki tiedämme, että vesi heijastaa auringonvaloa, mutta niin tekee myös hiekka, valkoinen maali, betoni ja itse asiassa mikä tahansa valo tai kiiltävä pinta. Lumi on superheijastaja; se melkein kaksinkertaistaa UV-altistuksesi. On myös hyödyllistä tietää, että UV-tasot nousevat korkeissa paikoissa, kuten vuoristossa, ja lähempänä päiväntasaajaa.

Muista siis, että voit saada liikaa UV-annosta jopa varjossa, vuorilla, pilvisenä päivänä tai keskellä talvea. Jos et voi välttää aurinkoa sen ollessa korkeimmillaan, noudata alla olevia neuvoja itsesi ja perheen jäsentesi suojelemiseksi.

Peitä vartalosi

Suojaudu auringolta suojaavilla vaatteilla, hatulla ja UV-suodattavilla aurinkolaseilla

Kun olet ulkona, suojaavat vaatteet ovat ensimmäinen puolustuslinjasi haitallista UV-säteilyä vastaan. Mutta kaikki vaatteet eivät suojaa yhtä tehokkaasti. Tässä on muutamia mielessä pidettäviä asioita:

Kangas: Tiiviisti kudotut kankaat tarjoavat tehokkaimman suojan auringon säteiltä. Mitä löysempi kudos, sitä enemmän UV voi imeytyä. Ohut silkki ja musliini ovat vähemmän optimaalisia. Muista, että mitä enemmän peität, sitä paremmin olet suojattu, joten voit valita pitkät hihat ja pidemmät housut tai hameet.

Väri: Tummat ja voimakkaat värit, kuten musta, laivastonsininen, punainen tai smaragdinvihreä, tarjoavat enemmän UV-suojaa kuin valkoinen ja pastellivärit.

Hatut: Kasvojesi ja kaulasi suojaamiseksi auringolta tarvitset kauttaaltaan leveälierisen hatun (vähintään 7,5 cm) ja kuvun! Joten voit unohtaa baseball-lippikset ja aurinkovisiirit.

Aurinkolasit: Saadaksesi optimaalisen suojan voimakkaimmalta auringonvalolta, valitse aurinkolasit, joilla on luokan 3 tai 4 CE-hyväksyntä*. Varmista, että lasit ovat sopivat kasvoillesi - nenääsi pitkin liukuvat aurinkolasit altistavat silmäsi UV-säteilylle, kun taas liian tiukasti istuvat lasit voivat aiheuttaa päänsärkyä.

*Huomaa, että CE-luokan 4 aurinkolasit ovat tummimpia eivätkä ole turvallisia ajamiseen.

YMMÄRRÄ
AURINKOSUOJATUOTETTASI

Opi valitsemaan ja käyttämään aurinkosuojatuotetta parhaan suojan saavuttamiseksi

Niin monien erilaisten tuotteiden, ainesosien, SPF-kertoimien ja koostumusten vuoksi sopivien aurinkosuojatuotteiden valinta ja käyttö voi tuntua siltä, kuin kävelisit miinakentällä. Tässä on joitain asioita, jotka sinun on tiedettävä:


Aurinkosuojatuote UVA- ja UVB-säteille

Tarvitsemme erityyppisiä auringolta suojaavia ainesosia suojaamaan meitä erityyppisiä UV-säteitä vastaan. UVB-säteet aiheuttavat näkyvää rusketusta ja myös auringonpolttamia. UVA-säteet taas ovat näkymätön uhka. Et näe niiden vaikutuksia heti, mutta pitkällä aikavälillä UVA-säteet ovat vastuussa ihon ikääntymisestä. Yhdessä UVA- ja UVB-säteitä pidetään ensisijaisina monien ihosyöpien aiheuttajina. Suojaa itseäsi ja perhettäsi valitsemalla laajakirjoiset aurinkosuojat, jotka tarjoavat suojaa sekä UVA- että UVB-säteitä, että pitkiä UVA-säteitä vastaan.


Entä SPF?

Aurinkosuojakerroin (SPF) indikoi aurinkosuojatuotteesi tehokkuuden estää UVB-säteitä. Ihotautilääkärit suosittelevat optimaaliseksi suojaksi UVB-säteitä vastaan aurinkosuojatuotteita, joilla on korkea suoja – SPF 30 -luokitus tai erittäin korkea suoja – SPF 50+ -luokitus. EU:ssa aurinkosuojatuotteen tulee antaa UVA-suojaa ja sen tulee olla vähintään 1/3 tuotteen UVB-suojasta. Tämän toteutuessa tuotepakkaukseen merkitään kirjaimet UVA ympyrän sisällä. Varmista, että aurinkosuojasi suojaa jopa pitkiltä UVA-säteiltä.


Käytä aurinkosuojavoidetta runsaasti

Useimmat ihmiset eivät yksinkertaisesti käytä runsaasti aurinkosuojatuotetta. Mikä on oikea määrä aurinkosuojatuotetta? Se on luultavasti enemmän kuin luulet.. Keskikokoisen naisen on käytettävä kämmenellinen voidetta.


Pidä aurinkosuoja kätesi ulottuvilla

Levitä aurinkosuojatuotetta usein ja runsaasti kaikille ihosi alueille. Älä unohda korviasi, niskaasi, jalkojasi ja nilkkojasi sekä kätesi selkäpuolta. Levitä tuotetta usein ja runsaasti suojatehon säilyttämiseksi erityisesti uimisen, hikoilun ja kuivaamisen jälkeen.


Valitse erilaiset aurinkosuojatuotteet eri tilanteisiin

On järkevää valita koostumukseltaan muutama erilainen aurinkosuojatuote, jotka sopivat koko perheesi toiveisiin ja tarpeisiin.

La Roche-Posay on kehittänyt korkeaa ja erittäin korkeaa suojaa tarjoavan ANTHELIOS-aurinkosuojatuotesarjan. Tuotteitamme on saatavilla lapsille, vauvoille, kasvoille ja keholle. Tuotteemme ovat kehitetty eri ihotyypeille: herkkä iho, kuiva iho, rasvoittuva tai epäpuhtauksiin taipuvainen iho sekä pigmenttimuutoksiin taipuvainen iho.SUOJAA PIENIÄ LAPSIA
SUORALTA AURINGONPAISTEELTA

Opi pitämään pienet lapset suojassa haitallisilta UV-säteiltä

Lasten iho on erityisen herkkä auringon haitallisille vaikutuksille. Siksi lastenlääkärit ja ihotautilääkärit ovat yhtä mieltä siitä, että alle 3-vuotiaat vauvat ja pikkulapset eivät saa olla suorassa auringonvalossa. Noudata muutamia yksinkertaisia neuvoja suojellaksesi lapsiasi pitkäaikaisilta auringon vahingoilta:

  • Vältä aurinkoa keskipäivällä, jolloin se on voimakkaimmillaan
  • Suojaa lapset päähineellä, suojaavilla vaatteilla ja aurinkolaseilla.
  • Käytä aurinkosuojatuotetta, joka on kehitetty erityisesti lapsille tai vauvoille, jossa on korkea UVA- ja UVB -aurinkosuoja,
  • Tärkeintä on opettaa pienille lapsille hyviä tapoja auringossa, josta on heille hyötyä koko heidän eliniäkseen. 

Jos suunnitelmasi tarkoittaa, että auringolle altistuminen on väistämätöntä, varmista, että sinulla on aina mukana suojaavia vaatteita – kuten pitkähihaiset paidat, pidemmät housut ja uimaliivit. Kuivaa pienet lapset uinnin jälkeen pyyhkeellä ja levitä sitten heidän iholleen erityisesti lapsille tarkoitettua aurinkosuojatuotetta. Suojan tulisi olla vettä ja hiekkaa kestävää ja näkyvää levityksen aikana, jotta tiedät, että muistit levittää suojaa joka paikkaan.

La Roche-Posayn ANTHELIOS-tuotesarjassa on tuotteita, jotka on kehitetty erityisesti vauvoille ja pikkulapsille.

Jos haluat lisätietoja aurinkoturvallisen käyttäytymisen opettamisesta lapsellesi ja lapsen herkän ihon suojelemisesta auringolta, napsauta
TÄSTÄ. .

MEILTÄ LÖYTYY
SARJA TÄHÄN

ANTHELIOS on aurinkosuojatuotemarkkinoiden edelläkävijä. Sen laajakirjoinen, erittäin korkea suoja on tulosta jo yli 25 vuoden kliinisestä tutkimuksesta aurinkoherkällä ja herkällä iholla.

KORKEAT TUOTEKEHITYKSEN
STANDARDIMME

laroche posay turvallisuussitoumus tuote hypoallergeeninen malli lähikuva

KEHITETTY
SIEDETTÄVYYTEEN KESKITTYEN

Katso lisää
Tuotteemme on kehitetty herkkää ihoa ja herkästi reagoivaa ihoa kunnioittaen.
Dokumentoitu tehokkuus ja siedettävyys.
laroche posay turvallisuussitoumus olennainen aktiiviannos tuote pää

AINOASTAAN VÄLTTÄMÄTTÖMIMMÄT AINESOSAT
OIKEINA  AKTIIVISINA PITOISUUKSINA

Katso lisää
Tuotteemme on kehitetty yhteistyössä ihotautilääkäreiden kanssa, ja tuotteemme sisältävät vain tarvittavat ainesosat, tarvittavina aktiivisina pitoisuuksina.
laroche posay turvallisuussitoumus herkkä iho malli vauva

YKSILÖLLISTÄ IHONHOITOA
USEIMPIIN TARPEISIIN

Katso lisää
Tuotteistamme löytyy sopivia tuotteita useimpiin tarpeisiin: herkkä iho, rasvoittuva iho tai epäpuhtauksiin taipuvainen iho, kuiva iho, heikentynyt iho, punaisuuteen taipuva iho ja monet muut tarpeet.
laroche posay turvallisuussitoumus kaava suoja tuote pää

KOOSTUMUSTA SUOJAAVA PAKKAUS
SIEDETTÄVYYS JA TEHOKKUUS

Katso lisää
Me käytämme koostumusta suojaavia pakkauksia ja vain tarvittavia säilöntäaineita, jotta tuotteet ovat optimaalisesti siedettyjä ja tehokkaita.

LUE LISÄÄ
AURINGOLTA SUOJAAMISESTA