LASTEN AURINKORASVAT JA LASTEN SUOJAUTUMINEN AURINGOLTA

Article Read Duration 6 väh. luettu

Vauvojen ja alle 3-vuotiaiden iho on herkempi, jonka vuoksi he eivät saa olla suorassa auringonpaisteessa. Auringolta suojautuminen vauvoille ja lapsille suunnatuilla aurinkorasvoilla on tärkeää jo lapsuudessa sekä teini-iässä.

Lyhyellä aikavälillä liiallinen auringolle altistuminen voi aiheuttaa nestehukkaa, auringonpistoksen ja auringonpolttamia. Pitkällä aikavälillä se voi aiheuttaa lisääntyneen ihosyövän riskin.

Tätä riskiä voidaan kuitenkin vähentää huomattavasti opettamalla lapsille oikeanlaista käyttäytymistä auringossa ja auringolta suojautumista:

• Levitä runsaasti aurinkosuojatuotetta, jossa on erittäin korkea suojakerroin (SPF 50+) ja laaja UVA- ja UVB -suoja.
• Valitse rannalle tai uima-altaalle kostealle iholle suunniteltua aurinkorasvaa, jota voit levittää myös märälle iholle.
• Vältä aurinkoa keskipäivällä, jolloin se on voimakkaimmillaan ja ota aurinkovarjo rannalle aina mukaan.
• Älä aliarvioi epäsuoraa auringolle altistumista. Iho altistuu auringolle myös pilvisinä päivinä, autossa, lentokoneessa jne., sillä UVA-säteet voivat kulkeutua pilvien ja lasin läpi.
• Suojaa lapset päähineellä, suojaavilla vaatteilla ja aurinkolaseilla.

LAPSIA ON SUOJATTAVA AURINGOLTA

Lasten iho on paljon herkempi kuin aikuisten iho, varsinkin kun on kyse UV-säteiden haitallisista vaikutuksista:

 • Lasten iho on altis auringonpistoksille. On arvioitu, että iso osa aurinkoon liittyvistä vaurioista voi tapahtua jo lapsuuden ja murrosiän aikana1.

Tämän vuoksi auringolta suojautuminen on tärkeää lapsille. Vauvat on pidettävä kokonaan poissa auringosta. Vauvan aurinkorasva sekä jatkuva varjossa pitäminen varmistaa, että vauvalle ei tule auringonpolttamia. Pidä vauvat ja pienet lapset pois suorasta auringonpaisteesta.

AURINGOLLE ALTISTUMISEN VAARAT

Lasten aurinkosuojaus ei kuulu vain lomille. Lapset altistuvat UV-säteilylle ulkona ympäri vuoden: piknikillä puistossa, leikkipuistoissa, urheiluharjoituksissa jne. Pikkulapset ovat erityisen alttiita auringonpolttamille, jopa epäsuorassa auringonvalossa.

Kun lapset saavat liikaa aurinkoa, on seurauksena ilmeisiä lyhyen aikavälin riskejä:

 • Nestehukka.
 • Auringonpistos.
 • Auringonpolttama.

Lapset rakastavat leikkiä ulkona ja haluamme heidän pitävän hauskaa! Vanhempien on kuitenkin pysyttävä valppaina - lapsi huomaa auringonpolttaman vasta, kun se on jo tapahtunut. Pitkän aikavälin vaikutukset ovat huolestuttavampia. Liiallinen altistuminen UV-säteille voi aiheuttaa vakavia riskejä iholle, kuten:

 • Ihon ennenaikaisen vanhentumisen.
 • Ihosyövät, kuten melanoma.

Mutta älä huolestu! Kaikkia näitä riskejä voidaan vähentää huomattavasti opettamalla lapsille oikeanlaista käyttäytymistä auringossa ja auringolta suojautumista.

MITEN SUOJAAT LAPSESI IHOA AURINGOLTA

Suojauksella ei tarkoiteta pelkkää aurinkovoidetta. Opettamalla lapsillesi oikeanlaista auringossa olemista ja auringolta suojautumista nuoressa iässä, saavat he siitä hyötyä koko eliniäkseen. Näin opetat lapsesi pitämään myös hyvää huolta ihostaan.

 • Vältä aurinkoa keskipäivällä, jolloin se on voimakkaimmillaan.
 • Peitä itsesi leveälierisellä hatulla, UV-suojaavilla aurinkolaseilla ja tummilla vaatteilla (musta t-paita on suojaavampi kuin valkoinen).
 • Älä aliarvioi epäsuoraa auringonpaistetta: UVA-säteet voivat kulkeutua pilvien ja lasien läpi, joten iho voi edelleen altistua pilvisenä päivänä, autossa tai lentomatkalla.
 • Ota mukaan aurinkovarjo tai teltta.
 • Varmista, että lapsesi juovat vettä säännöllisesti.

LÖYDÄ PARAS AURINKOVOIDE LAPSILLE JA VAUVOILLE

Käytä aurinkosuojavoidetta, jossa on SPF50+ -suojakerroin ja laajakirjoinen UVA- ja UVB -aurinkosuoja. Levitä aurinkosuojavoidetta usein, runsaasti ja mahdollisimman tasaisesti. Nyrkkisääntö on, että koko kehon suojaamiseksi tarvitaan kämmenellinen aurinkosuojaa.

Kiinnitä huomiota usein unohdettuihin alueisiin: Korvat, nenä, huulet, niska, kädet ja jalat. Levitä aurinkorasvaa lapsen iholle uudelleen heti uinnin tai hikoilun jälkeen. Kun tuot lapsesi rannalle tai uima-altaalle, tulisi valita sellaista aurinkovoidetta, jota voi lisätä märälle iholle

ANTHELIOS: AURINKOSUOJAVOIDE ON SUUNNITELTU ERITYISESTI VAUVOILLE JA PIENILLE LAPSILLE

La Roche-Posayn ANTHELIOS tarjoaa aurinkovoiteita pienille lapsille ja yli 6 kuukauden ikäisille vauvoille. Anthelios aurinkorasvat vauvoille ja lapsille sisältää minimaalisen määrän ainesosia, silti antaen korkean sekä laajan UVA- ja UVB-suojan. Tuotteita on suihkeena, aurinkorasvana, sekä wet skin -voiteena.

Kaikki tuotteet testataan ihotautilääkäreiden valvonnassa.

1 Robinson JK et al. Summertime sun protection used by adults for their children. J Am Acad Dermatol 2000

ANTHELIOS AURINKOSUOJATUOTTEET LASTEN IHOLLE

ANTHELIOS on aurinkosuojatuotemarkkinoiden edelläkävijä. Sen laajakirjoinen, erittäin korkea suoja on tulosta jo yli 25 vuoden kliinisestä tutkimuksesta aurinkoherkällä ja herkällä iholla.

LUE LISÄÄ
AURINGOLTA SUOJAAMISESTA