LASTEN JA VAUVOJEN AURINKOSUOJAUS JA AURINKOVOITEET

Article Read Duration 6 väh. luettu

Vauvojen ja lasten iho on herkempi kuin aikuisten iho, erityisesti auringon UV-säteiden haitallisille vaikutuksille. Siksi on tärkeää, että lapset ja vauvat suojataan jo pienestä pitäen vaatetuksella, aurinkohatuilla, varjostimilla ja aurinkovoiteilla, kun he viettävät aikaa ulkona.

Opastamme sinut parhaiden lasten ja vauvojen aurinkosuojien pariin, jotta voit luoda hyviä aurinkotottumuksia perheen pienimmillekin jäsenille.

LAPSET JA VAUVAT OVAT HERKEMPIÄ AURINGOLLE

Lasten iho on herkempi ja haavoittuvampi kuin aikuisten. Tämä ei johdu ainoastaan siitä, että lasten iho on ohuempi, vaan myös siitä, että heidän pigmenttijärjestelmänsä (kyky "ruskettua") on vasta kehittymässä. Tämä tarkoittaa, että iholla ei ole vielä sellaista itsesuojelumekanismia, joka aikuisilla auttaa suojaamaan ihoa paremmin auringon UV-säteiltä. 

Nuori iho on näin ollen altis auringonpolttamalle, ja on arvioitu, että noin 50-80 prosenttia auringon aiheuttamista vaurioista tapahtuu lapsuuden ja nuoruuden aikana1.

Siksi on tärkeää opettaa vanhemmille lapsille hyviä aurinkokäyttäytymistapoja, kuten laajakirjoisen aurinkosuojan säännöllistä käyttöä, suojavaatteiden käyttämistä ja altistumisen välttämistä päivän aurinkoisimpina tunteina. 

Ihotautilääkärit suosittelevat, että alle 3-vuotiaita lapsia ei altisteta suoralle auringonvalolle ja että heidät on aina suojattava aurinkovoiteella ja vaatteilla, vaikka he olisivat varjossa.

1Robinson JK et al. Summertime sun protection used by adults for their children. J Am Acad Dermatol 2000

MILLOIN LAPSILLE PITÄISI KÄYTTÄÄ AURINKOSUOJAA?

Aurinkosuojaa suositellaan käytettäväksi noin 20 minuuttia ennen auringonottoa. Lasten on aina käytettävä runsaasti aurinkosuojavoidetta ja peittäviä vaatteita ulkona ollessaan, vaikka he olisivat varjossa. 

Aurinkovoide kestää yleensä koko päivän, mutta jos lapsi kylpee tai hikoilee paljon, suosittelemme, että sitä levitetään uudelleen. Vältä myös altistumista auringolle kello 11 ja 16 välillä, jolloin aurinko on voimakkaimmillaan. 

Erityisesti vauvat ovat alttiita auringon säteilylle, ja he voivat palaa jopa epäsuorassa auringonpaisteessa. Vaikka lapsi olisi varjossa, auringonvalo heijastuu silti. Siksi suojautuminen on edelleen välttämätöntä.

Lasten aurinkosuojauksen ei pitäisi rajoittua vain lomiin ja aurinkoisiin päiviin. Aikuisten tavoin lapset altistuvat auringon UV-säteille ulkoilun aikana ympäri vuoden.

 

LIIALLISEN AURINGONOTON RISKIT


Sekä auringon UVA- että UVB-säteet vaurioittavat ihoa pitkällä aikavälillä, jos saamme niitä liikaa - tämä koskee sekä lapsia että aikuisia. Lyhyellä aikavälillä liika auringonotto voi johtaa kuivumiseen, lämpöhalvaukseen, auringonpolttamiin ja ihovaivoihin.

On tärkeää, että me vanhemmat kiinnitämme siihen erityistä huomiota, sillä lapset ilmaisevat usein auringonpolttamasta vasta sitten, kun vahinko on jo tapahtunut.
 
Auringon liiallisen UV-säteilylle altistumisen pitkäaikaisvaikutukset ovat pahimmillaan lisääntynyt ihosyöpäriski, kuten melanooma, ja ihon nopeutunut vanheneminen. 

Mutta ei ole syytä paniikkiin! Lasten ei missään nimessä pitäisi välttää aurinkoa, ja kaikkia näitä riskejä voidaan vähentää opettamalla lapsille hyviä aurinkotottumuksia ja aurinkosuojausta.

MITEN SUOJAAN LAPSENI IHOA AURINGOLTA?

Suojautuminen auringonsäteiltä ei ole vain aurinkovoiteen käyttöä. Kun opetat lapsillesi hyviä aurinkotottumuksia ja aurinkosuojausta jo varhaisessa iässä, he voivat hyötyä siitä koko elämänsä ajan. Näin voit auttaa lapsiasi huolehtimaan ihostaan paremmin myös aikuisiällä.

Tässä on muutamia hyviä tapoja suojella lapsia auringolta:

  • Suojaa lapsesi leveälinjaisella hatulla, UV-aurinkolaseilla ja tummilla vaatteilla (musta T-paita suojaa paremmin kuin valkoinen) ja käytä aina lisäksi aurinkovoidetta.
  • Etsi varjoa klo 11-16 välisenä aikana.
  • Ota aurinkovarjo tai teltta mukaan, kun olet rannalla.
  • Varmista, että lapsesi juovat säännöllisesti vettä.
  • Älä aliarvioi epäsuoraa altistumista auringolle: UVA-säteet voivat läpäistä pilviä ja lasia, jolloin ihosi altistuu pilvisenä päivänä, autossa tai lennolla.

LÖYDÄ PARAS AURINKOVOIDE LAPSILLE JA VAUVOILLE

Me La Roche-Posaylla tiedämme, että oikean aurinkosuojan löytäminen perheen pienimmille voi olla haastavaa. Siksi olemmekin koonneet yhteen joitakin useimmin kysyttyjä kysymyksiä aurinkosuojista, jotta voit saada yleiskuvan ja löytää lapsesi tarpeisiin sopivan aurinkosuojan. 

 

MIKÄ SUOJAKERROIN ON PARAS LAPSILLE?

Lähtökohtaisesti suosittelemme valitsemaan aurinkovoiteen, jossa on korkea tai erittäin korkea suojakerroin (SPF50+) ja joka tarjoaa myös laajakirjoisen UVA- ja UVB-suojan pienille lapsille. 

Alle 3-vuotiaiden lasten ei tulisi koskaan olla suorassa auringonvalossa, mutta muista myös käyttää aurinkosuojaa epäsuorassa auringonpaisteessa, jos lapsesi on yli 6 kuukauden ikäinen. 

 

KUINKA USEIN LAPSILLE TULISI KÄYTTÄÄ AURINKOVOIDETTA?

Optimaalisen suojan varmistamiseksi on suositeltavaa levittää korkean suojakertoimen omaavaa aurinkovoidetta usein ja vähintään kahden tunnin välein mahdollisimman tasaisena kerroksena. 

Varmista, että käytät runsaasti aurinkovoidetta kaikilla alueilla, joille ihosi voi altistua. Kiinnitä erityistä huomiota korviin, nenään, huuliin, kaulaan, käsiin ja jalkoihin. Levitä aurinkovoidetta uudelleen heti uimisen jälkeen tai jos sinä tai lapsesi hikoilette paljon.

Anthelios XL Sun Stick SPF50+ -aurinkosuoja on yksinkertainen ja kätevä aurinkosuojatikku, jota on helppo ja nopea käyttää usein. Tikku tarjoaa laajakirjoisen aurinkosuojan ja sopii alttiille alueille ja alueille, joita usein unohdetaan kosteuttaa. 

 

KUINKA PALJON AURINKOSUOJAVOIDETTA PITÄISI KÄYTTÄÄ?

On vaikea antaa lopullista vastausta siihen, kuinka paljon aurinkosuojaa pitäisi käyttää. 

Nyrkkisääntönä on kuitenkin suositeltavaa käyttää kourallisen verran koko kehon suojaamiseksi. Lapsen kourallinen lapsen vartalolle ja aikuisen kourallinen aikuisen vartalolle.

ANTHELIOS - ERITYISESTI VAUVOILLE JA LAPSILLE SUUNNITELTU AURINKOSUOJAVOIDE

La Roche-Posay on tutkinut aurinkohoitoa ja auringolle herkkää ihoa yli 25 vuoden ajan, ja olemme luoneet valikoiman erikoistuneita ja ammattimaisia aurinkosuojatuotteita, jotka sopivat jokaiselle ihotyypille. Kutsumme sitä Antheliosiksi. 

Aurinkovoiteemme soveltuvat vauvoille 6 kuukauden iästä alkaen, ja niitä on saatavana eri koostumuksina, kuten voiteina, puikkoina ja suihkeina. Kaikki aurinkosuojavoiteemme ovat dermatologisesti testattuja, sisältävät vain välttämättömiä ainesosia ja tarjoavat erittäin korkean ja laajakirjoisen UVB- ja UVA-suojan. 

Opastamme sinua valitsemaan Anthelios-aurinkosuojan pienille lapsille:

 

AURINKOSUOJA PIENILLE LAPSILLE

Jos sinulla on pieniä lapsia, suosittelemme Anthelios Children's Sun Lotion SPF50+ -aurinkovoidetta, joka tarjoaa laajakirjoisen ja erittäin korkean UVA- ja UVB-suojan.
 
Tämä aurinkovoide on koostumukseltaan kevyt ja rasvaton. Sen koostumus sisältää ravitsevia ainesosia, kuten karitevoita, joka ravitsee ihoa ja auttaa vahvistamaan ihon suojamuuria. 

Levitä tuotetta runsaasti optimaalisen suojan saavuttamiseksi. 

 

AURINKOSUOJA VAUVOILLE

Vauvoille 6 kuukauden iästä alkaen suosittelemme Anthelios Baby Sun Lotion SPF50+ -voidetta käytettäväksi epäsuorassa auringonpaisteessa. 

Tämä erityisesti vauvojen herkälle iholle, joka ei ole koskaan altistunut auringonvalolle, kehitetty auringonhoitotuote tarjoaa erittäin korkean ja laajakirjoisen suojan.

Se on rikastettu luonnollisella karitevoilla, jotka rauhoittavat ja kosteuttavat ihoa ja vahvistavat samalla ihon luonnollista suojaa.

 

AURINKOSUOJA VEDEN YSTÄVILLE

Jos vietät päivän rannalla tai uima-altaalla, kannattaa valita kostealle iholle suunniteltu aurinkovoide. 

Kokeile Anthelios Kids Wet Skin Sun Lotion SPF50+ -voidetta, joka on erittäin vedenkestävä ja jota voi levittää suoraan märälle iholle paremman suojan saamiseksi rannalla tai uima-altaalla. 

Aurinkosuoja tarjoaa erittäin korkean ja laajakirjoisen suojan lasten iholle.

 

KÄYTÄNNÖLLINEN AURINKOSUOJASUIHKE LAPSILLE

Anthelios Kids Sun Spray SPF50+ on aurinkosuojasuihke, joka on suunniteltu suojaamaan lasten herkkää ihoa auringon säteiltä kevyellä sumulla, joka tekee aurinkosuojan levittämisestä entistä helpompaa.

Tämä aurinkosuojasuihke on koostumukseltaan kevyt ja tarjoaa laajakirjoisen UV-suojan lapsille. 

Älykäs suihke sisältää E-vitamiinia ja karitevoita, jotka ravitsevat ihoa, suojaavat vapailta radikaaleilta ja vahvistavat ihon suojamuuria. 

 
 

ANTHELIOS AURINKOSUOJATUOTTEET LASTEN IHOLLE

ANTHELIOS on aurinkosuojatuotemarkkinoiden edelläkävijä. Sen laajakirjoinen, erittäin korkea suoja on tulosta jo yli 25 vuoden kliinisestä tutkimuksesta aurinkoherkällä ja herkällä iholla.