Syöpähoito on alkamassa: Ihollasi, hiuksissasi ja kynsissäsi voi esiintyä muutoksia, jotka voivat nostaa mieleen ihonhoitoon ja henkilökohtaiseen hygieniaan liittyviä kysymyksiä. Nyt on oikea aika valmistautua sekä fyysisesti että psyykkisesti.

Voit hoitaa ja suojata ihoasi syöpähoitojen aikana monin eri tavoin. Anna itsellesi aikaa,  hemmottele itseäsi ja helli ihoasi.Käytä vartalon, kasvojen ja päänahan hoitoon ihotautilääkäreiden suosittelemia tuotteita.


IHONI OLI VÄSYNEEMPI,  KUIVA JA KUTIAVA

Potilaan kertomus: "Ihoni oli elottoman näköinen, kuiva ja kutiava. Kutinaa esiintyi sekä kasvoilla että vartalossa. Ymmärsin, että minun on huolehdittava ihostani ja hoidettava sitä eri tavalla syöpähoitojen aikana.

ASIANTUNTIJAN
NÄKEMYS

Ihoon kohdistuva toksisuus on joillakin potilailla niin vaikeaa, että syöpähoito voidaan joutua keskeyttämään tai jopa lopettamaan. Monet dermokosmeettiset ratkaisut voivat kuitenkin auttaa parantamaan ihon hyvinvointia ja elämänlaatua.

Prof. Ivan Krakowski Onkologi ja ranskalaisen syövän tukijärjestö AFSOS:n puheenjohtaja..

IHOTAUTILÄÄKÄREILTÄ
JA SYÖPÄLÄÄKÄREILTÄ

Syövän tyypistä riippuen jotkin syöpähoidot heikentävät ja haurastuttavat ihoa. Iho puolestaan reagoi syöpähoitoihin ihotyypin, hoidon luonteen tai sen keston mukaan. Hoidon aikana potilaiden on hyvä tietää, miten he voivat parhaiten hoitaa ihoreaktioitaan.

Antaakseen neuvontaa ihoon kohdistuvan toksisuuden hoitoon, La Roche-Posay on tehnyt yhteistyötä ihotauti- ja syöpälääkäreiden kanssa.

Vuonna 2012 brändi perusti eurooppalaisen työryhmän (European Skin Management in Oncology (ESKIMO)), joka on erikoistunut syöpähoitoon ja siihen liittyviin iho-ongelmiin. Tarkasteltuaan uusimpia tutkimustuloksia, ryhmä laati suosituksia ihoon kohdistuvan toksisuuden hallintaan sopivilla dermokosmeettisilla ratkaisuilla. Sen tavoitteena on parantaa potilaiden elämänlaatua syöpähoitojen aikana.*

Vuodesta 2021 lähtien meillä on ollut myös pohjoismainen, ihotauti- ja syöpälääkäreistä koostuva NECOM-työryhmä. Sen uusin julkaisu, 'Skincare for cancer patients in Scandinavia', löytyy täältä.

*Lähde: Dreno B, Bensadoun RJ, Humbert P, et al. Algorithm for dermocosmetic use in the management of cutaneous side-effects associated with targeted therapy in oncology. JEADV 2013, 27, 1071-1080