Hoida ja suojaa lapsen kuivaa ihoa

Article Read Duration 4 väh. luettu

Lapsen iho voi olla kuiva ja ärtynyt. Annamme ohjeita, kuinka hoidat lapsen herkkää ihoa ja rauhoitat epämukavaa tunnetta. La Roche-Posayn ihonhoitorutiini pitää lapsesi ihon pehmeänä ja joustavana, joka päivä.

Lapsen herkkä iho

Vaikka lapsen ihon rakenne on sama kuin aikuisenkin, on se haavoittuvaisempi ulkoisille tekijöille. Kylmyys, lämpö tai vaatteiden hankaus voi aiheuttaa kutisevan tunteen. Se ei välttämättä ole vakavaa mutta voi silti olla epämukavaa ja ikävää lapselle.
Lastenlääkärit ja ihotautilääkärit suosittelevat, että alle 3-vuotiaita lapsia ei tule altistaa suoralle auringonpaisteelle, koska heidän ihonsa on herkempi UV-säteille. Lisäksi vanhempien kannattaa muistaa, että vauvat ja lapset tarvitsevat UV-suojaa varjossakin.

Vinkkejä lapsen kuivan ihon hoitoon

Rauhoittaaksesi kuivan ihon aiheuttamia vaivoja ja auttaaksesi lapsen ihoa tuntumaan miellyttävältä, on tärkeää kiinnittää huomio päivittäisiin rutiineihin ja tuotteisiin. Ota käyttöön kosteuttavia, ravitsevia ja suojaavia ihonhoitotuotteita, jotka ovat iholle hellävaraisia. Levitä kuiville ihoalueille vartaloemulsiota tai pehmentävää voidetta aamuin illoin.

• Käytä vauvoille ja pikkulapsille sopivaa pyykinpesuainetta. Käytä sitä myös omien tekstiilien pesuun, koska lapsesi on myös niiden kanssa kosketuksissa.

• Pese vauvan iho päivittäin korkeintaan 37-asteisessa 5–10 minuutin kylvyssä. Muista kosteuttaa ihoa heti kylvyn jälkeen, mieluiten 10 minuutin sisään.

• Kuivaa lapsen iho aina varovasti taputellen.

• Käytä lapsille sopivia hellävaraisia ja hajusteettomia tuotteita.

• Vaihda vaipat säännöllisesti ja anna ilmakylpyjä ennen kuin laitat uuden vaipan. Voit käyttää tämän hetken lapsen kanssa leikkimiseen vaikkapa laulamalla tai loruttelemalla.

Päivittäistä ihonhoitoa vauvojen ja lasten kuivalle iholle

Vauvan iho kaipaa hellävaraisia koostumuksia. La Roche-Posay on vauvojen ihon asiantuntija. LIPIKAR-sarja tarjoaa kokonaisvaltaista vartalonhoitoa herkälle ja kuivalle iholle, koko perheelle. Tuotteet sopivat myös atopiaan taipuvaiselle iholle. Tutustu suosikkituotteisiimme vauvojen ja lasten kuivalle iholle. Käytä aina tarvittaessa tai päivittäisessä kolmivaiheisessa rutiinissa:

LIPIKAR Syndet AP+ on erittäin mieto hajusteeton suihkuvoide vastasyntyneille, vauvoille, lapsille ja aikuisille, joilla on erittäin kuiva iho. Kosteuttavaa karitevoita ja rauhoittavaa niasiiniamidia sisältävä suihkuvoide auttaa vähentämään kuivuuden aiheuttamaa kutinaa jo suihkussa.

LIPIKAR Baume AP+M vastasyntyneille, vauvoille, lapsille ja aikuisille auttaa tasapainottamaan ihon mikrobiomia sekä vahvistamaan suojamuuria. Herkälle ja ärtyneelle iholle sopiva voide rauhoittaa ja vähentää kutinaa. Saatavana myös kevyempi, mutta yhtä tehokas koostumus. Levitä vartalon ja/tai kasvojen kuivalle ja ärtyneelle iholle, joka on puhdistettu miedolla tuotteella, kuten Lipikar Syndet AP+. Käytä tarvittaessa myös Lipikar Stick AP+ -puikkoa päivän aikana.

LIPIKAR Stick AP+ on puikkomainen kosteusvoide, joka sopii lapsille 3 kuukauden iästä ylöspäin. Se auttaa vähentämään kuivuuden aiheuttamaa ärsytystä. Koostumus rauhoittaa ihoa välittömästi ja vähentää kutinan tunnetta. Levitä suoraan lapsen iholle tarvittaviin kohtiin niin usein kuin on tarpeen.

HALUATKO LISÄTIETOJA KUIVAA JA ÄRTYNYTTÄ IHOA?
 

placeholder Ekseema: Mitä se on ja mistä se johtuu?
Lue Lisää
placeholder Ihonhoitoa kuivalle ja erittäin kuivalle iholle
Lue Lisää

LIPIKAR
IHONHOITOSARJA HERKÄLLE IHOLLE. KOKO PERHEELLE.

Lipikar on  ihonhoitosarja, joka sisältää sekä hellävaraisia puhdistustuotteita  että tehokkaita ihonhoitotuotteita kuivalle ja atopiaan taipuvaiselle iholle. Sarja sopii erittäin kuivan ja ärtyneen sekä atopiaan taipuvaisen ihon hoitoon.