Ihonhoitoa kuivalle ja erittäin kuivalle iholle

Article Read Duration 5 väh. luettu

Monet kärsivät ihon kuivuudesta kausittain. Se voi johtua lämpötilojen vaihtelusta tai ilman kuivuudesta, joka voi heikentää ihon suojamuuria tehden ihosta kuivan, ärtyneen tai erittäin kuivan. Ohjeillamme voit rauhoittaa ihoa ja annamme vinkkejä myös kosteuttavaan ja kuivaa ihoa vahvistavaan ihonhoitorutiiniin.

Kuivan ja herkän ihon merkkejä

Kuivan tai erittäin kuivan ihon tyypillisiä merkkejä ovat kuivat läiskät, hilseily tai kireä tunne. Iho voi tuntua ärtyneeltä tai pistelevältä. Raapimisen tarve on luonnollista, mutta se ei rauhoita ihoa ja voi heikentää ihon suojamuuria sekä tehdä siitä entistäkin haavoittuvaisemman.

Mistä kuiva ja herkkä iho johtuu?

Iho toimii suojamuurin tapaan, ja kun ihon uloin kerros menettää kosteutta, siitä voi tulla kuiva ja herkkä. Kuiva iho voi johtua monista eri tekijöistä – niin ulkoisista kuin sisäisistäkin:
• Ympäristö – kylmät lämpötilat, kylmä ja kuiva talvi-ilma, kuumat lämpötilat kesällä, tuuli, auringon UV-säteet sekä sisätilat, joissa on keskuslämmitys tai ilmastointi.
• Pitkäkestoinen tai toistuva kosketus veden kanssa, esimerkiksi ammatissa, jossa ihoa on pestävä usein.
• Välttämättömien rasvahappojen puute voi heikentää ihon puolustuskykyä. Terveellinen ruokavalio auttaa säilyttämään ihon kosteustasapainoa.
• Ikääntyminen ja hormonimuutokset voivat myös heikentää ihon kykyä säilyttää kosteustasapainoa.
• Nestevaje! Voi kuulostaa itsestään selvältä, mutta useimmat meistä eivät juo tarpeeksi vettä.

Ihonhoitoa ja vinkkejä kuivaihoiselle

Jotta ihon kosteustasapaino olisi optimaalinen, ihon vesipitoisuuden tulisi olla 10–15 %. Lisää päivittäiseen rutiiniisi kosteuttavia, ravitsevia ja suojaavia ihonhoitotuotteita vahvistaaksesi ja kosteuttaaksesi ihoa päivä toisensa jälkeen.

• Käytä kosteuttavia tuotteita kaksi kertaa päivässä, vaikka joskus tuntuisikin siltä, ettei ihosi tarvitse sitä.

• Taputtele iho suihkun tai kylvyn jälkeen kuivaksi ja levitä kosteusvoidetta kasvoille ja vartalolle 10 minuutin sisään kun iho on vielä kostea.

• Säilyttääksesi ihon suojamuurin vahvana poista meikki hellästi puhdistavalla tuotteella, kuten misellivedellä.

• Käytä kuivalle iholle talvella täyteläistä kosteusvoidetta vahvistaaksesi ihon suojamuuria.

• Pidä mukanasi aina kosteuttavaa käsivoidetta.

• Muista sekä kasvojen että vartalon kosteuttava ihonhoito.

• Miesten on tärkeää kosteuttaa ihoa aina parranajon jälkeen. 

Tehokkaasti kosteuttavia tuotteita kuivalle iholle

La Roche-Posay on kehittänyt kasvo- ja vartalotuotteita, jotka pitävät ihon joustavana ja kosteutettuna.


Ihonhoitoa vartalon kuivalle iholle 

LIPIKAR-sarja tarjoaa kokonaisvaltaista vartalonhoitoa herkälle ja kuivalle iholle – koko perheelle. Valitse tuote, joka sopii parhaiten rutiiniisi, aamuun tai iltaan, kevääseen, kesään, syksyyn tai talveen – ja anna ihollesi ihanteellista kosteutusta vuoden ympäri.

LIPIKAR Syndet AP+ on erittäin mieto geelimäinen hajusteeton suihkuvoide, joka sopii niin vastasyntyneille, vauvoille, lapsille kuin aikuisillekin, joilla on erittäin kuiva iho. Kosteuttavaa karitevoita ja rauhoittavaa niasiiniamidia sisältävä voide auttaa vähentämään kuivuudesta aiheutuvaa kutinaa jo suihkussa.

Hiero LIPIKAR Lait -vartalovoidetta kostealle iholle suihkun tai kylvyn jälkeen vähentääksesi kuivan ihon kireää tunnetta ja antaaksesi sille vuorokauden ympäri kestävää kosteutusta.

Suojaa herkkää ihoa kuivuudelta erittäin täyteläisellä LIPIKAR Baume AP+M- ja Lipikar Baume Light AP+M -voiteilla, jotka on kehitetty erittäin kuivalle, atopiaan taipuvaiselle iholle. Ne imeytyvät nopeasti eivätkä jätä rasvaista tunnetta. Koostumukset auttavat tasapainottamaan ihon mikrobiomia ja vahvistamaan suojamuuria.

LIPIKAR Xerand Hand Repair Cream hoitaa ja pehmentää käsiä ilman rasvaista tunnetta. Voide kosteuttaa, vahvistaa ihon suojamuuria ja suojaa käsiä. Kulkee helposti mukana laukussa!

 

Ihonhoitoa kasvojen kuivalle iholle

HYDRAPHASE on sarja intensiivisesti kosteuttavia ihonhoitotuotteita, jotka on erityisesti kehitetty herkälle iholle. Ne sisältävät kosteuttavia ja rauhoittavia ainesosia, kuten hyaluronihappoa ja La Roche-Posay -lähdevettä. Lisää omat suosikkisi päivittäiseen kuivan ihon ihonhoitorutiiniisi:

HYDRAPHASE Intense Legere –kosteusvoide kosteuttaa ihoa välittömästi ja pitkäkestoisesti. Voiteen kevyt ja raikas koostumus ei jätä iholla rasvaista tunnetta. Levitä aamuin illoin ja koe ihana kosteuttava ja hehkua antava vaikutus.

HYDRAPHASE Intense Riche -kosteusvoide kasvoille ja kaulalle kosteuttaa ihoa välittömästi. Voiteen täyteläinen koostumus antaa iholle pehmeän tunteen. Käytä päivittäin, aamuin ja illoin.

HALUATKO LISÄTIETOJA KUIVAA JA ÄRTYNYTTÄ IHOA?

placeholder Ekseema: Mitä se on ja mistä se johtuu?
Lue Lisää
placeholder Hoida ja suojaa lapsen kuivaa ihoa
Lue Lisää

LIPIKAR
IHONHOITOSARJA HERKÄLLE IHOLLE

Lipikar on  ihonhoitosarja, joka sisältää sekä hellävaraisia puhdistustuotteita  että tehokkaita ihonhoitotuotteita kuivalle ja atopiaan taipuvaiselle iholle. Sarja sopii erittäin kuivan ja ärtyneen sekä atopiaan taipuvaisen ihon hoitoon.