Iho voi olla herkempi auringonvalolle syöpähoitojen vuoksi. Jopa vähäinen altistuminen auringolle voi aiheuttaa ikäviä vaikutuksia, sillä aurinko tuottaa erilaisia ultraviolettisäteitä.

Ultraviolettivalo on voimakasta, vaikka sen määrä kaikesta maapallolle pääsevästä auringon säteilystä on pieni. UV-säteitä on kolmenlaisia: UVC-säteet suodattuvat otsonikerroksesta, ja UVA- ja UVB-säteet saavuttavat maan pinnan.

UVA-säteet muodostavat 95 % UV-säteistä, joille altistumme ympäri vuoden, kaikkialla ja kaikkina vuodenaikoina. Ne voivat tunkeutua pilven ja lasin läpi ihon verinahkaan asti. Nämä säteet voivat aiheuttaa iholle aurinkoallergiaa, valovanhenemista ja pigmenttihäiriöitä, kuten tummia läiskiä. Liiallinen auringolle altistuminen voi aiheuttaa ihon ennenaikaista vanhenemista ja riskin ihosyövän kehittymiselle.*

UVB-säteet ovat erittäin energiapitoisia ja edustavat 5 % maapallolle ulottuvista UV-säteistä. Vaikka lasi ja pilvet pysäyttäisivät ne, ne voivat läpäistä orvaskeden. Nämä säteet voivat aiheuttaa rusketusta, auringonpolttamia, allergisia reaktioita ja ihosyöpään johtavia DNA-muutoksia.*

Sädehoidossa käsitelty ihoalue on erittäin altis palamaan auringossa ja sitä on suojattava koko elämän ajan.

Leikkausarvet ovat myös erityisen herkkiä auringolle ja niihin muodostuu helposti hyperpigmentaatiota (ihon paikallista tummumista), minkä vuoksi ihoa on suojattava (vaatteilla tai aurinkovoiteella) leikkauksen jälkeen 1-2 vuoden ajan.

*Passeron T. et al. 2021. Photoprotection according to skin phototype and dermatoses practical recommendations from an expert panel.  Journal of the European Academy of Dermatology and Venereology.

TUTUSTU ANTHELIOS-TUOTTEISIIN 
UV MUNE 400

 
Discover anthelios invisible fluid spf50
Anthelios invisible fluid spf50
Ultra high uv protection
Sand resistant
Sweat resistant
Water resistant
Anthelios invisible fluid spf50+ #shaketoprotect.

SUOJAUDU
AURINGOLTA

UVA-säteily voi päästä ihon läpi myös pilvisinä päivinä ja aiheuttaa pysyviä vaurioita. Suojaa ihosi käyttämällä päivittäin voidetta, jossa on riittävä suoja korkealle UVB/UVA-säteilylle (SPF30-50+). Tietyt syöpähoitojen haittavaikutukset saattavat pahentua auringon vaikutuksesta, kuten ihon kuivuminen, ihottuma, ihon suojakerroksen muutokset, tulehdus tai hyperpigmentaatio.

*Solbriller i CE-kategori 4 er de mørkeste og er ikke sikre, når du kører bil.