Salisyylihappo, glykolihappo, niasiiniamidi ja sinkki epäpuhtaalle iholle

Article Read Duration 5 väh. luettu

Finnejä voi ilmaantua monesta syystä, esimerkiksi luonnollisesti rasvoittuvan ihotyypin, hormonitasojen vaihtelun tai stressin lisääntymisen myötä.

 

Epäpuhtaan ja rasvoittuvan ihon hoitoon auttaa sen aiheuttajasta riippumatta säännöllinen ihonhoitorutiini, jossa käytettävät tuotteet sisältävät aktiivisia ainesosia. Oikeanlainen ihonhoito auttaa vähentämään finnejä ja epäpuhtauksia sekä ehkäisee myös tulevia epäpuhtauksia.

 

La Roche-Posayn EFFACLAR on epäpuhtaalle, rasvoittuvalle ja akneen taipuvaiselle iholle suunniteltu ihonhoitosarja. Sarjan tuotteet sisältävät useita aktiivisia ainesosia, joiden hyödylliset ominaisuudet auttavat epäpuhtaan ja rasvoittuvan ihon hoidossa.

 

Seuraavista kappaleista löydät lisätietoa epäpuhtaan ja akneen taipuvaisen ihon hoitoon tarkoitetuista tuotteista sekä niiden sisältämistä ainesosista, kuten:

 

● Salisyylihappo

● Glykolihappo

● Niasiiniamidi

● Sinkki 

Salisyylihappo

Epäpuhtaan ihon hoitorutiinien tärkein ainesosa on beta-hydroksihappo (BHA), jota kutsutaan myös salisyylihapoksi. Se auttaa torjumaan ihon epäpuhtauksia, kuten finnejä. Kun ensin tiedämme, miten finnit syntyvät, ymmärrämme paremmin myös salisyylihapon hyödyt ja ominaisuudet.

 

Mitä finnit ovat ja miten ne syntyvät?

Finni syntyy, kun ylimääräinen tali kertyy ihohuokosiin kuolleiden ihosolujen lisäksi. Seurauksena tästä ihohuokonen tukkeutuu, mikä näkyy ihon pinnalla finninä.

Salisyylihappo liuottaa tukosta irrottamalla aktiivisesti ihosolujen välistä sidosta. Salisyylihappo toimii apuna tukkeutuneiden ihohuokosten avaamisessa, ja siitä on apua erityisesti mustapäiden käsittelyssä.

Salisyylihappo on rasvaliukoista, eli se pystyy imeytymään syvälle talia ja öljyä sisältävään epidermikseen, toisin kuin muut ihon pinnalla vaikuttavat ainesosat. Tämä ominaisuus tekee salisyylihaposta tehokkaan ihon puhdistajan.

 

Salisyylihappoa sisältävät tuotteet epäpuhtaalle iholle

Ihanteellinen epäpuhtaan ja rasvoittuvan ihon hoitorutiinin ensimmäinen vaihe on käyttää salisyylihappoa sisältävää puhdistusainetta liiallisen talin poistamiseen. EFFACLAR Mikrokuoriva Puhdistusgeeli sisältää 2 % salisyylihappoa sekä lipo-hydroksihappoa (LHA). LHA on salisyylihapon johdannainen ainesosa, joka kuorii ihoa hellävaraisesti. Päivittäin käytettynä se avaa ihohuokoset syvältä ja tekee ihosta sileämmän.

Glykolihappo

Toinen epäpuhtaan ja akneen taipuvaisen ihon hoitoon sopiva ainesosa on glykolihappo, joka on yksi alfa-hydroksihapon (AHA) tyyppi. Luontaisesti sokeriruokossa esiintyvää glykolihappoa on jo pitkään valmistettu synteettisesti ihonhoitotuotteisiin. Se on myös kaikista tutkituin AHA-happo.

AHA-hapot ovat vesiliukoisia ainesosia, joiden ominaisuudet kuorivat ihon pintaa. Glykolihappo rikkoo kuolleiden ihosolujen sidoksia ja auttaa siten uudistamaan ihoa. Se esimerkiksi parantaa ihon karheaa ja kuivaa pintaa, häivyttää tummia läiskiä sekä stimuloi kollageenin tuotantoa, mikä kiinteyttää ihoa.

Glykolihapolla on pienin mahdollinen AHA-molekyylipaino, joten se pääsee ihon uloimman kerroksen alle. Glykolihapolla on myös antibakteerisia ominaisuuksia, ja se vähentääkin tehokkaasti jälkiä ja arpia.

 

Glykolihappoa sisältävät tuotteet epäpuhtaalle iholle

Avuksi akneen taipuvaiselle iholle suosittelemme kokeilemaan EFFACLAR Ultratiivistettyä Seerumia, joka vähentää ihon epäpuhtauksia. Tämä seerumi on yhdistelmä glykolihappoa, salisyylihappoa ja lipo-hydroksi happoa. Se pienentää ihohuokosia ja tasoittaa ihon epätasaista rakennetta.

Tiivistetty koostumus sisältää lisäksi niasiiniamidia, joka on niin ikään ihon epäpuhtauksien hoitoon tarkoitettu ainesosa.

Niasiiniamidi

Niasiiniamidi eli B3-vitamiini on tehokas antioksidantti, jolla on ihoa rauhoittavia ominaisuuksia. Se auttaa pienentämään ihohuokosia ja parantamaan ihon epätasaisuutta, mikä tekee siitä ihanteellisen ainesosan epäpuhtaan ihon hoitoon.

 

Niasiiniamidia sisältävät tuotteet epäpuhtaalle iholle

Ihoa korjaava EFFACLAR Duo+M -kosteusvoide yhdistää niasiiniamidin päivittäiseen epäpuhtaan ja rasvoittuvan ihon hoitorutiiniisi. Kasvovoide sisältää myös salisyylihappoa epäpuhtauksien vähentämiseksi. Myös rasvoittuva iho tarvitsee kosteutusta tasapainon säilyttämiseksi - ihon kuivuessa talintuotanto voi kompensoida menetettyä kosteutta liikaa, mikä johtaa ihohuokosten tukkeutumiseen. Koostumus pitää ihon kosteutettuna jopa 24 tuntia* jo yhden käyttökerran jälkeen.

Sinkki

Sinkki on luontaisesti elimistössämme esiintyvä hivenaine, jolla on tärkeä rooli erilaisissa biologisissa toiminnoissa, kuten solujen kasvussa, vaurioituneen kudoksen paranemisessa sekä terveen immuunijärjestelmän tukemisessa. Paikallisesti levitetty sinkki puhdistaa ihoa, mikä auttaa poistamaan ylimääräistä öljyä.

 

Sinkkiä sisältävät tuotteet epäpuhtaalle iholle

Sinkki-PCA:ta sisältävä EFFACLAR Puhdistusgeeli+M on hellävarainen, rasvoittuvalle iholle suunniteltu puhdistustuote. Se poistaa tehokkaasti lian, rasvan ja epäpuhtaudet. Kevyt geeli sisältää myös prebioottista termistä lähdevettä, joka auttaa rauhoittamaan ihoa ja vähentämään ärsytystä.

Lue lisää rasvoittuvasta ihosta, sen yleisistä syistä sekä ihonhoitovinkeistä ja -tuotteista napsauttamalla TÄSTÄ.

* Instrumentaalinen tutkimus, 43 henkilöä.

LUE LISÄÄ
 
RASVAISESTA JA EPÄPUHDASTA IHOSTA, JOLLA ON TAIPUMUS AKNEEN

placeholder MITÄ MUSTAPÄÄT OVAT?
LUE LISÄÄ
placeholder AIKUISIÄN AKNE JA EPÄPUHDAS IHO AIKUISELLA LISÄÄNTYY
LUE LISÄÄ
placeholder IHONHOITO JA NUOREN AKNEN HOITO
LUE LISÄÄ
placeholder KASVOJEN PUHDISTUS RASVOITTUVALLE IHOLLE
LUE LISÄÄ