Syöpähoidot vaikuttavat ensimmäisten joukossa hiuksiin ja kehon karvoitukseen. Onneksi hiukset kasvavat takaisin syöpähoitojen päätyttyä.

Voit lievittää hiustenlähdön psykologisia vaikutuksia käymällä alaan erikoistuneella kampaajalla. Hän voi ehdottaa sinulle sopivaa hiusmallin ennen hoidon aloittamista ja antaa neuvoja keino- tai luonnonperuukeista, puuvillaturbaaneista tai otsatukasta. Voit myös valita myssyn, lakin, baskerin tai huivin, tai pitää pääsi paljaana. Pyydä neuvoja hoitotiimiltäsi tai potilasjärjestöltä.

 

/-/media/project/loreal/brand-sites/lrp/emea/nordics/cancer/under-behandlingen/om-du-lider-av-haravfall/lrp-oncology-2021-sitecore-during-during_hair_loss-flipcard1.jpg

1. PESE HIUKSET HELLÄVARAISELLA SHAMPOOLLA HOITOJEN AIKANA

Pese hiukset hellävaraisella shampoolla ja taputtele hiukset hellävaraisesti kuiviksi pyyhkeellä. Vältä hiuksia ja hiuspohjaa ärsyttäviä tekijöitä, kuten hiustenkuivaajia, suoristusrautoja tai kiharrinta, lämpörullia, permanentteja, väriaineita, lettejä ja tiukkoja nutturoita vielä monen kuukauden jälkeen hoitojen päätyttyä.

/-/media/project/loreal/brand-sites/lrp/emea/nordics/cancer/under-behandlingen/om-du-lider-av-haravfall/lrp-oncology-2021-sitecore-during-during_hair_loss-flipcard2.jpg

2. KYLMÄN PÄÄHINEEN KÄYTTÖ MÄRKIIN HIUKSIIN ENNEN KEMOTERAPIAN ALKUA VOI AUTTAA EHKÄISEMÄÄN HIUSTENLÄHTÖÄ

Joissakin tutkimuksissa on osoitettu, että kylmän päähineen käyttö märissä hiuksissa noin 15 minuuttia ennen kemoterapiaa voi estää toksiinien tunkeutumista hiussoluihin ja estää hiustenlähtöä*. Päähine on vaihdettava heti kun se pehmenee ja poistettava noin puolen tunnin kuluttua hoidon päättymisestä. Kysy lisätietoa hoitotiimiltäsi.
Rice, B.A., Ver Hoeve, E.S., DeLuca, A.N. et al. Registry study to assess hair loss prevention with the Penguin Cold Cap in breast cancer patients receiving chemotherapy. Breast Cancer Res Treat 167, 117–122 (2018).

 
/-/media/project/loreal/brand-sites/lrp/emea/nordics/cancer/under-behandlingen/om-du-lider-av-haravfall/lrp-oncology-2021-sitecore-during-during_hair_loss-flipcard3.jpg

3. SUOJAA PÄÄNAHKAA YÖLLÄ

Käytä nukkuessasi hiusverkkoa tai satiinipuuvillaista tyynyliinaa. Puuvillaan tai pellavaan verrattuna satiinipuuvilla aiheuttaa merkittävästi vähemmän kitkaa päänahkaan.

/-/media/project/loreal/brand-sites/lrp/emea/nordics/cancer/under-behandlingen/om-du-lider-av-haravfall/lrp-oncology-2021-sitecore-during-during_hair_loss-flipcard4.jpg

4. HUOLEHDI HIUSPOHJASTA

Jos hiukset ovat lähteneet, iho ja hiuspohja saattavat tuntua kutisevilta tai karvatupet saattavat olla kivuliaat. Huolehdi hiuspohjastasi: Hiero sitä hellävaraisesti ravitsevalla tai pehmentävällä tuotteella vähentääksesi kutinaa. Anna hoidon vaikuttaa kietomalla pääsi ympärille lämmin pyyhe. Voit käyttää hiuspohjan rauhoittamiseen esimerkiksi Lipikar Balm AP+M -voidetta.

 

MUOTOILEN
OMAT PÄÄHINEENI 

Sairastuin viisi vuotta sitten erittäin aggressiiviseen syöpään. Kävin 18 kuukautta kemoterapiassa ja olin hoitojen aikana täysin kalju. Yritin käyttää peruukkia, mutta en sopeutunut siihen enkä kokenut sitä omakseni. Niinpä aloin sitoa turbaaneja, koska niiden avulla pystyin tuntemaan, että minulla oli edelleen hiukset. Silmäripsien tai kulmakarvojen puuttuminen oli kuitenkin melko häiritsevää. Yksi asia johti toiseen: Kehitin valeotsahiuksia, jotka pysyvät paikallaan patentoidun järjestelmän avulla. Sen päälle voi myös pukea hatun tai turbaanin. Tämän keksinnön halusin jakaa luodessani Franjynesia; sen ansiosta löysin uudelleen identiteettini ja itsetuntoni. En voinut sairastumiselleni mitään, mutta nyt pystyin hallitsemaan näitä näkyviä ja vaikeita stigmoja.

Julie Meunier Franjynesin (Lesfranjynes.com) perustaja