MIKÄ AIHEUTTAA IHON RASVOITTUMISTA JA IHON EPÄPUHTAUKSIA?
MITÄ VOIT TEHDÄ?

Toisin kuin yleisesti uskotaan, epäpuhtaudet iholla eivät johdu “likaisesta ihosta”. Itse asiassa, ihosi voi rasvoittua tai saada epäpuhtauksia jos peset ihoasi liikaa. Jos etsit ihon epäpuhtauksien perimmäistä syytä, syyllinen on talirauhanen, joka tuottaa talina tunnettua rasvaa. Hormonien ja monien muiden tekijöiden (stressi, UV-säteily, ilmansaasteet) vaikutuksesta nämä rauhaset voivat tuottaa liikaa talia, tukkia ihohuokosesi ja johtaa näppylöiden syntyyn.

TÄRKEÄÄ
TIETOA RASVOITTUVASTA JA EPÄPUHTAUKSIIN TAIPUVAISESTA IHOSTA

Vaikka rasvoittuva iho ja epäpuhtauksiin taipuvainen iho voi johtua genetiikasta, terveellinen elämäntapa voi auttaa lievittämään lieviä iho-ongelmia. Älä huoli, kerromme sinulle kaiken mitä sinun tarvitsee tietää.

Vakavammissa tapauksissa ihotautilääkärisi voi määrätä yhdistelmän lääkkeitä ja dermokosmeettisia ratkaisuja apteekista. Kaikissa tapauksissa menestyksen avain on pysyä ihotautilääkärin määräämässä hoidossa, vaikka se ei aluksi näyttäisi toimivan.

Tässä osiossa tutustumme rasvoittuvaan ihoon ja epäpuhtauksiin taipuvaiseen ihoon, ja paljastamme joitain vähemmän tunnettuja ihon epäpuhtauksien laukaisijoita kuten: stressi, UV-säteily ja ilmansaasteet. Voit myös saada hyviä vinkkejä siitä miten rasvoittuvasta ja epäpuhtaasta ihosta voi pitää huolta.

LISÄTIETOA
EPÄPUHTAUKSIIN TAIPUVAISESTA IHOSTA

HYVÄT
LUKIJAT

Tässä esitetyt tiedot on tarkoitettu vain yleisiin opastustarkoituksiin, eivätkä ne missään tapauksessa korvaa ammattilaisen antamia lääketieteellisiä neuvoja. Lääketieteellisissä kysymyksissä on aina käännyttävä terveydenhuollon ammattilaisen puoleen.