PARAS IHONHOITORUTIINI
HERKÄLLE IHOLLE

Article Read Duration 7 väh. luettu

Kun sinulla herkkä iho, on tärkeää löytää tuotteita, jotka sopivat ihollesi. La Roche-Posay on erikoistunut kehittämään tuotteita erityisesti herkälle iholle.

Myös herkälle iholle mukautettu ihonhoitorutiini on tärkeää:

• Puhdista iho hellävaraisesti misellivedellä, joka poistaa meikin hankaamatta.
• Rauhoita iho suihkuttamalla siihen La Roche-Posay -lähdevettä.
• Käytä päivittäin erityisesti herkälle iholle kehitettyä ihnohoitotuotetta.
• Suojaa herkkää ihoa saasteita ja UV-säteitä vastaan.
• Käytä erillisiä ihonhoitotuotteita herkille alueille, kuten silmänympärysiholle ja huulille.
• Suosi hypoallergeenisia meikkituotteita ja tuotteita jotka on testattu herkällä tai allergiaan taipuvaisella iholla.

MIKÄ KOSTEUSVOIDE
JA IHONHOITORUTIINI SOPII HERKÄLLE IHOLLE?

Pohditko, millaista kosteusvoidetta voi käyttää kasvojen herkällä iholla? Etkö tiedä, millaisella ihonhoitorutiinilla herkän ihon saisi pysymään mukavuusalueellaan? Siinä tapauksessa olet oikeassa paikassa! Jatka lukemista, niin saat tärkeää tietoa herkän ihon, huulten ja silmien hoidosta sekä vinkkejä kiristävien tai kihelmöivien tuntemusten välttämiseen.

3 TÄRKEÄÄ SÄÄNTÖÄ
HERKÄN IHON HOITOON

Jotta herkkä iho pysyy mukavuusalueellaan

Valitse tuotteita, joita herkkä iho sietää. Etsi vahvistavia ja RAUHOITTAVIA ainesosia.

Herkkäihoisten on hyvä etsiä tuotteita, jotka sopivat herkkäihoisille. Herkkä iho on erityisen herkkä ulkopuolisille ärsyttäville tekijöille, joten herkälle iholle vähemmän voi olla enemmän. Valitse tuotteita, jotka on kehitetty erityisesti herkälle iholle.

Seuraavat ainesosat voivat esimerkiksi rauhoittaa tai vahvistaa ihoa ja sen suojamuuria:

 • Neurosensine-ainesosa
 • Aqua Posae Filiformis
 • Niasiniamiidi
 • La Roche-Posay lähdevesi

Lisäksi, La Roche-Posayn Toleriane-meikkituotteet ovat kehitetty erityisesti herkälle iholle. Lue lisää herkälle iholle sopivista meikeistä.


Sääntö 2 herkän ihon hoitoon. Pakkauksella on merkitystä!

Jopa herkälle iholle kehitetty tuote voi aiheuttaa ärsytystä, jos koostumusta ei ole suojattu oikein. Mistä tämä johtuu? Tätä ilmiötä kutsutaan kontaminaatioksi. Siinä ilmassa olevat hiukkaset – mahdolliset ärsyttävät tai allergisoivat tekijät–joutuvat jo avattuun pakkaukseen. Nämä mikroskooppisen pienet esimerkiksi allergisoivat tekijät voivat siis mahdollisesti kontaminoida ihonhoitotuotteet, jotka olet huolellisesti valinnut päivittäiseen kasvojen hoitoon herkälle ihollesi.

Parhaassa tapauksessa herkälle iholle kehitetty tuote on suojatiivisteillä varustetussa hermeettisessä eli ilmatiiviissä pakkauksessa. Näin kontaminaatio tai hapettuminen voidaan välttää. Erinomainen esimerkki on vain välttämättömät ainesosat sisältävä ja rauhoittava TOLERIANE Dermallergo Creme, joka on pakattu ilmatiiviiseen pumppupulloon.

 

Sääntö 3 herkän ihon hoitoon. Kokeile ihonhoitotuotetta herkälle ihollesi

Kokeileminen on ainoa tapa selvittää varmasti, miten tuote sopii ihollesi.

Nyt tiedät, minkä periaatteiden mukaisesti herkän ihon kasvojenhoitotuotteet kannattaa valita. Vieritä alemmas, niin voit lukea ihonhoitorutiinin kokoamisesta.

PARAS PÄIVITTÄINEN IHONHOITORUTIINI
HERKÄLLE IHOLLE

7 askelta herkän ihon pitämiseen mukavuusalueella

Vaihe 1: Hellävarainen päivittäinen puhdistus

Herkän ihon puhdistuksessa avainsana on lempeys. Jotta ihon luonnollinen tasapaino säilyy, käytä meikinpoistotuotetta, jonka koostumus on erityisesti kehitetty herkän ihon puhdistamiseen. Parhaita tuotteita herkän ihon puhdistamiseen ovat hellävaraiset puhdistusvedet, jotka poistavat iholta lian ja saasteet hankaamatta tai huuhtelematta. Saatavilla on tuotteita, jotka on erityisesti kehitetty erittäin herkälle iholle, kuten TOLERIANE Dermo-Cleanser.


Vaihe 2: Käytä rauhoittavaa La Roche-Posay -lähdevettä

Kokeile La Roche-Posay Thermal Spring Water -lähdevettä. Tuote on luonnollisesti rauhoittava ja sillä on antioksidanttinen vaikutus. Sen ainutlaatuinen sisältää mineraaleja esimerkiksi seleeniä.


Vaihe 3: Valitse herkälle iholle sopiva ihonhoitotuote, joka täyttää kaikki ihosi tarpeet

Alhaalla löydät listan La Roche-Posay tuotteista, jotka sopivat eri tarpeisiin:

 • TOLERIANE Sensitive on erinomainen vaihtoehto kireyden, kuivuuden ja epämukavuuden tunteille ja siksi ajoittain punoitukseen taipuvaiselle herkälle iholle. Se tekee muutakin kuin vahvistaa ihon suojamuuria: Se myös kosteuttaa ihoa jopa 48 tunnin ajan. Kun ihon suojamuuri ja kosteustasapaino vahvistuvat, iho rauhoittuu selvästi ja sen herkkyys vähenee päivä päivältä.
 • Atopiaan taipuvainen iho kiittää TOLERIANE Dermallergo Creme rauhoittavista ja suojaavista vaikutuksista. Tuote on kehitetty erittäin herkälle tai jopa atopiaan taipuvaiselle iholle, ja se vahvistaa ihon suojamuuria. TOLERIANE Ultra tuotteiden ansiosta atopiaan taipuvainen iho pysyy mukavuusalueellaan.
 • Jos sinulla on punoitukseen taipuvainen herkkä iho, La Roche-Posayn ROSALIAC-kosteusvoiteet voivat rauhoittaa sitä ja vähentää kuumotuksen tunnetta.
 • Jos ihosi on rasvoittuva ja epäpuhtauksiin taipuvainen, La Roche-Posayn EFFACLAR-tuotesarja on hyvä valinta. Tämä täsmätuote auttaa ihoa säilyttämään kosteuden, mutta vähentää näppylöiden syntymistä ja saa ihohuokoset näyttämään pienemmiltä vähentäen ihon kiiltoa ja rasvoittuvaisuutta.
 • Kuivalle ja herkälle iholle sopii La Roche-Posayn NUTRITIC-tuotesarja, joka kosteuttaa tehokkaasti ja rauhoittaa.
 • Mitä tulee herkän ihon anti-age ratkaisuihin, kokeile HYALU B5 -tuotesarjaa joka, kosteuttaa pitkäkestoisesti. Samalla se taistelee ryppyjä ja muita näkyviä ikääntymisen merkkejä vastaan.

Vaihe 4: Suojaa herkkä iho ulkoisilta tekijöitä vastaan:

Kun käytät herkälle iholle sopivia ihonhoitotuotteita ja Anthelios aurinkosuojatuotteita yhdessä aamuisin, ne auttavat suojaamaan ihoasi jokapäiväisiltä stressitekijöiltä, kuten saasteita ja UV-säteilyä vastaan. ANTHELIOS-tuotesarja antaa korkean tai erittäin korkean suojan UVA- ja UVB -säteilyä vastaan. Tuotteet auttavat suojaamaan herkkää ihoa saasteita ja UV-säteiden synnyttämiä vapaita radikaaleja vastaan. ANTHELIOS Ultra -tuotteen rauhoittava koostumus sisältää vain välttämättömät ainesosat, joten se sopii jopa herkälle silmänympärysalueelle… Vieritä alas, niin voit lukea lisää herkille silmille sopivista ratkaisuista.


Vaihe 5: Kiinnitä huomiota erityisen herkkiin alueisiin, kuten silmiin ja huuliin

Kasvojen iho on erityisen ohutta ja herkkää esimerkiksi huulten ja silmien ympärillä. Tiesitkö? Silmänympärysiho on paljon ohuempaa kuin muiden kasvojen osien iho! Suosi siis erityisesti tälle alueelle kehitettyjä tuotteita.

 • Käytä herkkien silmien puhdistamiseen erityistä silmämeikinpoistotuotteella tai puhdistusvedellä kostutettua vanulappua (erillinen vanulappu kummallekin silmälle). Näin silmämeikki lähtee hankaamatta.
 • Käytä sen jälkeen kosteusvoidetta kuten, esimerkiksi TOLERIANE Dermallergo Eyes, joka rauhoittaa herkkää silmänympärysihoa välittömästi.
 • Anti-aging ratkaisuna herkälle silmänympärysiholle voit harkita HYALU B5 Eyes -tuotetta. Herkimmätkin silmät voivat hyötyä hyaluronihaposta.

Vaihe 6: Hoida kuivia huulia

Huulet ovat keskeisessä roolissa viestinnässä ja itseilmaisussa, mutta ne myös kuivuvat ja voivat rohtua helposti. Lisäksi kuivia tai rohtuneita huulia tai niiden ympärysaluetta tulee usein nypittyä, mikä puolestaan pahentaa epämukavuuden tunnetta. Vastusta siis kiusausta ja aloita hyvä huuli-rutiini saadaksesi pehmeät ja kauniit huulet!

 • Kokeile NUTRITIC LIPS -puikkoa, joka on helppo levittää. Tuote rauhoittaa välittömästi sekä silottaa huulia ajan mittaan.
 • Myös auringonsäteet voivat saada herkät huulet reagoimaan. Huulten herkkä iho kannattaakin aina suojata kesällä ja laskettelurinteessä SPF:n sisältävällä tuotteella.

Lue lisää rohtuneista huulista TÄÄLLÄ.


Vaihe 7: Mikä meikki sopii herkälle iholle?

Kun ihonhoitorutiini on selvillä, voit valita herkälle iholle ja silmille sopivat meikkituotteet. Voit vähentää allergisten reaktioiden riskiä suosimalla hypoallergeenisia meikkituotteita.

La Roche-Posayn TOLERIANE -meikki- ja peitevoiteet sekä TOLERIANE-silmämeikkituotteet on kehitetty herkälle iholle. Voit siis luottaa siihen, että tuotteet soveltuvat herkälle iholle ja silmille. Lue lisää herkälle iholle sopivista meikeistä.

Lue lisää herkän ihon syistä klikkaamalla TÄTÄ.

MEILTÄ LÖYTYY
TUOTESARJA MYÖS TÄHÄN

TOLERIANE-tuotesarja on suunniteltu kosteuttamaan ja rauhoittamaan herkkää tai atopiaan taipuvaista ihoa.

KORKEAT TUOTEKEHITYKSEN
STANDARDIMME

laroche posay turvallisuussitoumus tuote hypoallergeeninen malli lähikuva

KEHITETTY
SIEDETTÄVYYTEEN KESKITTYEN

Katso lisää
Tuotteemme on kehitetty herkkää ihoa ja herkästi reagoivaa ihoa kunnioittaen.
Dokumentoitu tehokkuus ja siedettävyys.
laroche posay turvallisuussitoumus olennainen aktiiviannos tuote pää

AINOASTAAN VÄLTTÄMÄTTÖMIMMÄT AINESOSAT
AKTIIVISINA PITOISUUKSINA

Katso lisää
Tuotteemme on kehitetty yhteistyössä ihotautilääkäreiden kanssa, ja tuotteemme sisältävät vain tarvittavat ainesosat, tarvittavina aktiivisina pitoisuuksina.
laroche posay turvallisuussitoumus herkkä iho malli vauva

YKSILÖLLISTÄ IHONHOITOA
USEIMPIIN TARPEISIIN

Katso lisää
Tuotteistamme löytyy sopivia tuotteita useimpiin tarpeisiin: herkkä iho, rasvoittuva iho tai epäpuhtauksiin taipuvainen iho, kuiva iho, heikentynyt iho, punaisuuteen taipuva iho ja monet muut tarpeet.
laroche posay turvallisuussitoumus kaava suoja tuote pää

KOOSTUMUSTA SUOJAAVA PAKKAUS
SIEDETTÄVYYS JA TEHOKKUUS

Katso lisää
Me käytämme koostumusta suojaavia pakkauksia ja vain tarvittavia säilöntäaineita, jotta tuotteet ovat optimaalisesti siedettyjä ja tehokkaita.

KATSO KAIKKI ARTIKKELIT
  HERKÄSTÄ IHOSTA

placeholder PARAS IHONHOITORUTIINI
HERKÄLLE IHOLLE
LUE LISÄÄ
placeholder HERKÄN IHON
RATKAISUT
LUE LISÄÄ
placeholder HOIDA JA KOSTEUTA
TIUKKAA JA KUIVAA IHOA
LUE LISÄÄ