HOIDA JA KOSTEUTA
TIUKKAA JA KUIVAA IHOA

Article Read Duration 7 väh. luettu

Sisäiset ja ulkoiset tekijät voivat aiheuttaa ihon kuivumisen, mikä johtaa kireyteen ja epämukaviin tuntemuksiin. Toimi näin, jotta ihosi kosteustasapaino pysyy optimaalisena:

• Käytä kosteusvoidetta säännöllisesti. Peitä iho talvella ja käytä aurinkosuojaa kesällä.
• Vältä pitkäaikaista liotusta vedessä.
• Pidä kotisi tuuletettuna ja vapaana pölystä.
• Noudata terveellistä ruokavaliota.
• Juo runsaasti vettä.

KUIVAN JA HERKÄN IHON OMINAISUUDET

Näistä merkeistä tunnistat, kaipaako ihosi kosteutusta.

Ihotautilääkärit diagnosoivat kuivan ihon etsimällä ihon pinnalta näkyviä merkkejä, kuten kuivia kohtia, tiukkuutta tai karheaa ihoa. Näiden ominaisuuksien lisäksi kuiva iho voi aiheuttaa kireyttä tai ihon kihelmöinnin tunnetta. Kuiva iho voi laukaista ikävän kutina- ja raapimissyklin. Kuiva ja herkkä iho voi kutista, jolloin sitä tietenkin tekee mieli raapia. Helpotus on kuitenkin vain väliaikainen, ja lisäksi raapiminen voi vahingoittaa ihon suojamuuria. Ihon heikentynyt suojamuuri on herkempi ja vähemmän suojattu ulkoisilta tekijöiltä, jotka ovat kontaktissa ihon kanssa. Tämä voi lisää kuivuutta, ärsytyksen tunnetta ja kutinan tunnetta. Näin noidankehä alkaa.

Kuivan ihon ulkonäkö ja tuntemukset voivat heikentää elämänlaatua. Monet kuivasta ihosta kärsivät henkilöt kertovat välttävänsä meikkiä. Jotkut voivat jopa tuntea itsensä vähemmän kauniiksi ja heidän itseluottamuksensa voi heikentyä.

MIKÄ AIHEUTTAA
KUIVAN JA HERKÄN IHON?

Kuivaa ihoa voi hoitaa parhaiten, kun sen syyt ymmärtää

Ihosi toimii suojamuurina. Sen on säilytettävä kosteutensa, jotta se voi suojautua optimaalisesti ja antaa suojaa ulkoisia tekijöitä vastaan. Jotta iho pysyy kimmoisana ja eheänä, sen ulkoisen kerroksen nestepitoisuuden tulee olla 10-15%. Kun ihon ulkokerrokset menettävät vettä, ihosi voi tulla kuivaksi. Kuiva iho voi aiheuttaa ihon hilseentymisen lisääntymistä.

Ihon kuivumista nopeuttavat biologiset prosessit ovat monimutkaisia. Niihin sisältyvät filaggriiniksi kutsutun ihoproteiinin puute, lipidipuutos, luonnollisen kosteuttavan tekijän (NMF) puute, solujen keratinisoitumisesta ja organisoitumisesta vastuussa olevien proteiinien ja entsyymien puute sekä hydrolipidisen kalvon heikkeneminen.

On monia tekijöitä, jotka voivat aiheuttaa kuivan ihon. Jotkut ovat ulkoisia ja jotkut sisäisiä:

 1. Kylmyys talvella, kuumuus kesällä, tuuli, auringon UV-säteily ja sisätilojen keskuslämmitys ja ilmastointi edistävät kaikki veden haihtumista. Tämä puolestaan kuivattaa ihoa.
 2. Iho on alttiimpi kuivumiselle, jos ihon suojamuuri on heikentynyt.
 3. Pitkäaikainen tai toistuva kosketus veden kanssa voi johtaa ihon kuivumiseen. Näin voi käydä esimerkiksi ammateissa, joissa joutuu pesemään käsiä usein tai muuten olemaan kosketuksissa veden kanssa, esimerkiksi kampaajan tai sairaanhoitajan työssä.
 4. Kodin kemialliset tuotteet, kuten esimerkiksi kodin puhdistusaineet voivat vaikuttaa ihon suojamuurin toimintaan.
 5. Oikeanlainen ravitsemus on myös tärkeää ihon tasapainolle. Välttämättömien rasvahappojen puute voi heikentää ihon sietokykyä.
 6. Ikääntyminen ja hormonaaliset muutokset voivat vähentää myös ihon kykyä sitoa nestettä itseensä.
 7. Nestehukka voi aiheuttaa ihon kuivumisen. Tämä saattaa kuulostaa itsestäänselvyydeltä, mutta monet meistä eivät yksinkertaisesti juo tarpeeksi vettä.

TEHOKAS
KUIVAN IHON HOITO

Näin pidät ihosi kosteutettuna helposti

Sinulla voi olla luonnollisesti alttius kuivalle iholle. Voit kuitenkin kosteuttaa ihoasi näillä yksinkertaisilla toimenpiteillä:

 • Voit vahvistaa ja kosteuttaa ihoasi käyttämällä säännöllisesti kosteusvoiteita, jotka auttavat ihoa säilyttämään optimaalisen kosteustasapainon.
 • Peitä paljas iho talvella huivilla ja käsineillä. Käytä kesällä turvallista aurinkosuojavoidetta.
 • Pidä keskuslämmitystä pienemmällä kotona tai työpaikalla ja avaa ikkunat aina silloin tällöin. Jos sisäilma on hyvin kuiva, harkitse ilmankostuttimen hankkimista.
 • Ota lyhyitä ja lämpimiä suihkuja pitkien ja kuumien kylpyjen sijaan. Kosteuta kosteaa ihoa 10 minuutin kuluessa kylvyn tai suihkun jälkeen.
 • Käytä kumikäsineitä, kun siivoat tai tiskaat astioita. Jos työsi vaatii käsien pesemistä usein, käytä kosteuttavaa käsivoidetta.
 • Käytä hellävaraisia kuorinta-aineita– mutta säästeliäästi.
 • Syö terveellistä ruokia, jotka sisältävät runsaasti A-, C- ja E-vitamiineja sekä välttämättömiä rasvahappoja.
 • Juo vettä vähintään 1,5 litraa päivässä.

OTA IHON KOSTEUTTAMINEN
PYSYVÄKSI TAVAKSI

Ota säännöllinen kosteutusrutiini tavaksi, jotta iho pysyy kosteutettuna ja kimmoisana

Olipa ihosi kuivuuden syy mikä tahansa, asianmukaisesti ravitseva, kosteuttava ja suojaava päivittäinen ihonhoito-ohjelma voi auttaa palauttamaan ihon kosteustasapainon.

Jotta ihosi pysyy optimaalisesti kosteutettuna koko ajan, voit lisätä päivittäiseen ihonhoitorutiiniisi kosteuttavia ihonhoitotuotteita:

 • Kosteuta kahdesti päivässä, vaikka ihosi ei tuntuisi tarvitsevan sitä.
 • Kun olet käynyt suihkussa tai kylvyssä, taputtele iho kuivaksi ja levitä kosteusvoidetta kosteille kasvoille ja vartalolle 10 minuutin kuluessa.
 • Säilyttääksesi ihon optimaalisen suojamuurin, käytä meikinpoistoainetta, joka hellävaraisesti poistaa meikin, kuten puhdistusvettä.
 • Käytä aurinkosuojavoidetta joka päivä.
 • Kun sää on kylmä, käytä täyteläisiä suojavoiteita, jotka vahvistavat ihon suojamuuria.
 • Pidä kosteuttavaa käsivoidetta mukana käsilaukussa.
 • Muista kosteuttavat ihonhoitotuotteet kasvoille ja vartalolle.

HUOMAATHAN: Myös miehet voivat kärsiä kuivasta ihosta. Noudata kaikkia yllä olevia suosituksia ja kosteuta aina parranajon jälkeen.

TUOTTEITA KUIVALLE IHOLLE

La Roche-Posayn kehittämät tuotteet pitävät kasvojen ja vartalon ihon kimmoisana ja kosteutettuna.

 

Kasvojen kuivan ihon hoitotuotteet

TOLERIANE-tuotesarjan tuotteet ovat kosteuttavia ja kehitetty ottaen huomioon herkän ihon siedettävyys. Lisäksi, tuotteet auttavat vähentämään epämukavia tuntemuksia iholla. TOLERIANE-tuotesarja sisältää seerumin, kasvovoiteen ja silmävoiteen sekä puhdistusemulsion puhdistusemulsion ja kasvovesisuihkeen.

Alla on kolme ehdotusta ihon kosteuttamiseen Toleriane-tuotteilla:

 • TOLERIANE Sensitive on kosteuttava ja rauhoittava voide kasvoille ja kaulalle, joka vahvistaa ihon suojamuuria ja suojaa siten ihoa, jopa 48 tunnin ajan. Lisäksi, voiteella on prebioottinen vaikutus.
 • TOLERIANE Ultra Cream on tehokkaasti rauhoittava päivävoide herkälle ja herkästi reagoivalle iholle. Se vähentää epämiellyttävää tunnetta iholla ja on hypoallergeeninen.
 • TOLERIANE Ultra Dermallergo Serum -kosteusvoide kosteuttaa välittömästi 48 tunnin ajan. Se välittömästi kosteuttaa herkkää ihoa ja vähentää herkkyyttä, tiukkuutta ja taipumusta punoitukseen. Lisäksi se vahvistaa ihon suojamuuria ja suojaa ihoa ulkoisilta tekijöiltä.

 

Vartalon kuivan ihon hoitotuotteet

Myös vartalon iholla on erityistarpeita. Suositeltu LIPIKAR-tuotesarja La Roche-Posayltä tarjoaa kokonaisvaltaista vartalon herkän ja herkästi reagoivan ihonhoitoa koko perheelle. Jotta iho pysyy aina optimaalisesti kosteutettuna, valitse sopiva LIPIKAR-tuote vuorokauden- ja vuodenajan mukaan:

 • Niacinamide-ainesosaa sisältävä LIPIKAR Fluide rauhoittaa ihoa ja sopii erinomaisesti päivävoiteeksi kuivalle iholle. Sen kevyt koostumus levittyy helposti ja imeytyy nopeasti. Levitä suihkun jälkeen ja pukeudu – valmista tuli!
 • Hemmottele kehoasi rentouttavalla kylvyllä pitkän päivän jälkeen. Hiero sitten vielä kostealle iholle täyteläistä LIPIKAR Lait Bodylotion -voidetta, joka antaa iholle kosteutta koko yön.
 • Talvi voi olla vaikeinta aikaa iholle. Suojaa herkkää ihoa kuivuudelta rauhoittavalla ja vahvistavalla LIPIKAR Baume AP+M -vartalovoiteella. Kehitetty erittäin kuivalle ja atopiaan taipuvaiselle iholle. Hajusteeton koostumus imeytyy nopeasti ja helpottaa päivittäistä käyttöä. Auttaa tasapainottamaan ihon mikrobiomia ja vahvistaa ihon suojamuuria.
 • LIPIKAR Xerand Hand Cream -käsivoide on hoitava ja kosteuttava käsivoide, joka pehmentää käsiä jättämättä ihoa rasvaiseksi. Se kosteuttaa, vahvistaa ihon suojamuuria ja suojaa käsiä.

MEILLÄ ON
TUOTESARJA MYÖS TÄHÄN

KORKEAT TUOTEKEHITYKSEN
STANDARDIMME

laroche posay turvallisuussitoumus tuote hypoallergeeninen malli lähikuva

KEHITETTY
SIEDETTÄVYYTEEN KESKITTYEN

Katso lisää
Tuotteemme on kehitetty herkkää ihoa ja herkästi reagoivaa ihoa kunnioittaen.
Dokumentoitu tehokkuus ja siedettävyys.
laroche posay turvallisuussitoumus olennainen aktiiviannos tuote pää

AINOASTAAN VÄLTTÄMÄTTÖMIMMÄT AINESOSAT
 AKTIIVISINA PITOISUUKSINA

Katso lisää
Tuotteemme on kehitetty yhteistyössä ihotautilääkäreiden kanssa, ja tuotteemme sisältävät vain tarvittavat ainesosat, tarvittavina aktiivisina pitoisuuksina.
laroche posay turvallisuussitoumus herkkä iho malli vauva

YKSILÖLLISTÄ
IHONHOITOA
 USEIMPIIN TARPEISIIN

Katso lisää
Tuotteistamme löytyy sopivia tuotteita useimpiin tarpeisiin: herkkä iho, rasvoittuva iho tai epäpuhtauksiin taipuvainen iho, kuiva iho, heikentynyt iho, punaisuuteen taipuva iho ja monet muut tarpeet.
laroche posay turvallisuussitoumus kaava suoja tuote pää

KOOSTUMUSTA SUOJAAVA PAKKAUS
SIEDETTÄVYYS JA TEHOKKUUS

Katso lisää
Me käytämme koostumusta suojaavia pakkauksia ja vain tarvittavia säilöntäaineita, jotta tuotteet ovat optimaalisesti siedettyjä ja tehokkaita.