KEHON JA IHON
TOIPUMINEN

Syöpähoidot ovat viimeinkin ohi, mutta tulevina viikkoina ja kuukausina on edelleen tärkeää huolehtia itsestään hyvin. Jatka omaksumaasi hyvää ihonhoitorutiinia. Hoitojen jälkeinen uupumus on hyvin normaalia, mutta hyvä kosteutus on tärkeää. Iho tarvitsee tänä aikana erityistä huolenpitoa ja hoivaa, sillä iho voi olla herkkä, kuiva tai ärtynyt.

Hiuksesi alkavat kasvaa takaisin, mutta ne saattavat näyttää erilaisilta, ne voivat olla suorat tai kiharat ja rakenteeltaan tai väriltään erilaiset. Hiuksesi ovat pehmeämmät ja herkemmät kuin ennen, joten käsittele niitä varoen.

TUKEA 
SAMASSA TILANTEESSA OLEVILTA

Vaikka syöpähoidon vaikein jakso on jo takana, saatat tarvita aikaa palautumiseen. Etsi tukea muilta, jotka ovat eläneet syövän kanssa löytääksesi elämäntilanteeseesi uusia näkökulmia. Viime vuosina tukiryhmät ovat siirtyneet paljolti verkkoon erilaisiksi foorumeiksi, jossa ihmiset voivat jakaa kokemuksiaan. Pääset liittymään vertaistukiyhteisöihin mm. potilasyhdistysten kautta.

VALERIEN KERTOMUS 

"Rintojenpoiston jälkeen kävin termisessä hoitokeskuksessa ja olen tyytyväinen lopputulokseen: Leikkausarpi on sileä ja kipuni ovat lähes poissa; käsivarteni tuntuu kevyemmältä ja liikkuvuus on parempi. Oli ihana kokemus saada olla pätevän tiimin hemmoteltavana."

Valérie, 52.

ARPIEN HOITO

"SYÖPÄHOITOIHIN SISÄLTYY MUUTAKIN KUIN PELKÄN SAIRAUDEN HOITAMINEN. VARSINAISTEN
SYÖPÄHOITOJEN LISÄKSI TUKEA ANTAVA HOITO VOI PARANTAA ELÄMÄNLAATUASI JA
AUTTAA SINUA HOITOJEN JÄLKEEN" 


Prof. Ivan Krakowski
Onkologi ja AFSOS:n puheenjohtaja, ranskankielinen onkologian tukihoitoyhdistys