HERKKÄ IHO

Melkein joka toisella on nykyisin herkkä iho, ja siitä onkin tullut monelle huolenaihe. Kaikki ovat kuulleet herkästä ihosta, mutta mitä se oikein tarkoittaa? 

Ensinnäkin, herkkä iho ei ole ihotyyppi. Kaikissa ihotyypeissä voi esiintyä herkkyyttä – aina rasvoittuvasta ja epäpuhtauksiin taipuvaisesta ihosta kuivaan ja ikääntyneeseen ihoon asti . 

Toiseksi, herkkä iho voi näyttää normaalilta, mutta se voi tuntua kaikelta muulta kuin normaalilta.

MÄÄRITELMÄ
HERKÄLLE IHOLLE

Herkkä iho voidaan määritellä. Herkkään ihoon vaikuttaa normaalia ihoa herkemmin tekijät, jotka voivat laukaista reaktion tai voimakkaan tunteen ihossa. Tekijät voivat olla sekä sisäisiä (stressi, alkoholi jne.) että ulkoisia (lämpötilan muutokset, tuuli jne.) Herkkä iho voi olla taipuvainen kutinaan, pistelyyn, kihelmöintiin tai polttavaan tunteeseen iholla.

MIKÄ AIHEUTTAA
HERKÄN IHON?

Miksi joillain on herkkä iho? Pitkään ei ole tiedetty mitkä tekijät ovat herkän ihon takana, mutta viime aikoina tiettyjä vaikuttavia tekijöitä on saatu selville edistyneen tutkimuksen avulla.

  • Herkkä iho voi johtua heikentyneestä ihon suojamuurista, josta puuttuu suojaavia lipidejä. Tällöin iho ei ole yhtä hyvin suojattu ulkoisia tekijöitä vastaan. Iho saattaa siksi tarvita erityisiä ihonhoitotuotteita, jotka voi auttaa rakentamaan tai ylläpitämään ihon suojamuuria. Voit lukea paljon lisätietoa alla olevista artikkeleista.
  • Heikentyneen ihon suojamuurin lisäksi herkällä iholla. Tällöin hermopäätteet ovat yliherkkiä ja vapauttavat tulehdusta aiheuttavia aineita reaktiona harmittomiin ärsykkeisiin, kuten veteen ja lämpötilan muutoksiin. Iho on ikään kuin hälytystilassa, jollaista normaalisti esiintyy sen ollessa uhattuna. Tämä reaktio aiheuttaa herkälle iholle tyypillisiä oireita, kuten polttelua, pistelyä ja kutinaa.

Alla olevissa alaosioissa me autamme sinua tunnistamaan herkän ihon ja kerromme sinulle miten voit pitää huolta herkästä ihosta. 

Löydät myös ihon meikkituotteita, jotka on kehitetty herkälle iholle. 

KORKEAT TUOTEKEHITYKSEN
STANDARDIMME

laroche posay turvallisuussitoumus tuote hypoallergeeninen malli lähikuva

KEHITETTY
SIEDETTÄVYYTEEN KESKITTYEN

Katso lisää
Tuotteemme on kehitetty herkkää ihoa ja herkästi reagoivaa ihoa kunnioittaen.
Dokumentoitu tehokkuus ja siedettävyys.
laroche posay turvallisuussitoumus kaava suoja tuote pää


KOOSTUMUSTA SUOJAAVA PAKKAUS
SIEDETTÄVYYS JA TEHOKKUUS

Katso lisää
Me käytämme suojaavia pakkauksia ja tarvittavia säilöntäaineita, jotta tuotteet ovat optimaalisesti siedettyjä ja tehokkaita.
laroche posay turvallisuussitoumus olennainen aktiiviannos tuote pää

AINOASTAAN VÄLTTÄMÄTTÖMIMMÄT AINESOSAT
 AKTIIVISINA PITOISUUKSINA

Katso lisää
Tuotteemme on kehitetty yhteistyössä ihotautilääkäreiden kanssa, ja tuotteemme sisältävät vain tarvittavat ainesosat, tarvittavina aktiivisina pitoisuuksina.
laroche posay turvallisuussitoumus herkkä iho malli vauva

YKSILÖLLISTÄ IHONHOITOA
USEIMPIIN
 TARPEISIIN

Katso lisää
Tuotteistamme löytyy sopivia tuotteita useimpiin tarpeisiin: herkkä iho, rasvoittuva iho tai epäpuhtauksiin taipuvainen iho, kuiva iho, heikentynyt iho, punaisuuteen taipuva iho ja monet muut tarpeet.

HALUATKO LISÄTIETOJA
HERKÄSTÄ IHOSTA?

placeholder HERKÄN IHON
RATKAISUT
Lue lisää
placeholder HOIDA JA KOSTEUTA
TIUKKAA JA KUIVAA IHOA
Lue lisää