Allergiaan
taipuvainen iho

Allergiaan taipuvainen iho reagoi helpommin ympäristön elementteihin, joita kutsutaan allergeeneiksi. Allergeeneja on kaikkialla ympärillämme, kuten ilmassa oleva siitepöly, ruoka-aineet (esim. pähkinät) ja tietyt metallit (esim. nikkeli) .

TIETOA
ALLERGISESTA IHOSTA

Allergiat voivat vaikuttaa kehon eri osiin, mutta keskitymme tässä artikkelissa allergiseen ihoon.

Allergista ihoa kutsutaan myös kosketusallergiaksi. Kun allergeeni joutuu suoraan kosketuksiin ihon kanssa ja läpäisee ihon suojakerroksen, se laukaisee immuunivasteen ja johtaa allergiseen ihoreaktioon. Tyypillisiä kosketusallergian oireita ovat ihon punoitus, kutina ja polttelu. Allergisen ihoreaktion hälveneminen voi kestää jopa viikkoja.

Allergia ei kuitenkaan rajoitu vain kosketusallergiaan, vaan se voi johtua myös ruokavaliostamme, käyttämistämme lääkkeistä tai ympäristöstämme (esim. siitepöly). Ihoon saattaa ärsytyksen seurauksena puhjeta nokkosihottumaa, ihottumaa sekä kutinaa, kirvelyä, kuumotusta tai polttelua.

MITÄ TEHDÄ,
JOS SINULLA ON ALLERGINEN IHO?

Käänny aina lääkärin tai ihotautilääkärin puoleen, jos ihollasi ilmenee allergisia reaktioita tai oireita. He voivat auttaa diagnosoimaan allergian jollekin tietylle tekijälle sekä opastaa, mitä sinun tulee tehdä tai välttää.

Ihosi voi olla myös vain herkkä. Jos sinulla on herkkä iho, voit kääntyä apteekkihenkilökunnan puoleen. He voivat auttaa suosittelemalla herkälle iholle sopivia ihonhoitotuotteita.

TOLERIANE

TOLERlANE-tuo tesarja on suunniteltu kosteuttamaan ja rauhoitta maan herkkää tai atopiaan taipuvaista ihoa.