#SaveYourSkin

Erittäin korkeaa suojaa sinulle ja läheisillesi. Tarkkaile, suojaudu ja oleskele turvallisesti auringossa.

LATAA 
ABCDE-METODI

Lapsen iho on kaikkein herkin auringon ultraviolettisäteille. Lasten ihon palamista auringossa on ehdottomasti vältettävä. Lue ihotautilääkärin neuvot riskin minimoimiseksi.

Lapsen iho on kaikkein vastaanottavaisin (herkin) auringon ultraviolettisäteille. “Aurinkopääoma” kuluu nopeasti lapsuuden aikana. Lasten ihon palamista auringossa on ehdottomasti vältettävä. Lue ihotautilääkärin neuvot riskin minimoimiseksi.

Ovatko vanhemmat oman kokemuksesi mukaan tarpeeksi tietoisia auringon vaaroista?


Mediassa puhutaan nykyään paljon auringon vaaroista, ja tietoisuus kasvaa vähitellen.


Näen kuitenkin usein kesän lopussa jälkiä auringonpolttamista lasten kasvoissa ja olkapäillä. Kyse ei aina ole välinpitämättömästä auringossa oleskelusta rannalla, vaan ennemminkin seurausta ulkoliikunnan (pyöräily, tennis) aikaisesta altistumisesta, eli tilanteesta, jossa vanhemmat ovat usein vähemmän varovaisia.

Mitä kerrot vanhemmille auringolta suojautumisesta?Selitän heille, että lasten iho on erittäin herkkä auringolle.

Mitä vaaleampi heidän ihonsa on (puna- ja vaaleahiuksiset), sitä suurempi vaara on olemassa. Aurinkosuojan tulee siksi olla kesäisin sama jopa hieman pilvisellä säällä tai kun lapset ovat liikkeessä. Se aika päivästä, jolloin aurinko on korkealla taivaalla, on erityisen vaarallinen. Lapset tulevat kärsimään puutteellisen aurinkosuojauksen seuraukset aikuisena.

Mitä vinkkejä antaisit vanhemmille?

Alle kolmevuotiaita lapsia ei tule altistaa suoraan auringolle.

Suosittelen UV-säteiltä suojaavia aurinkolaseja, leveälieristä hattua, t-paitaa ja korkeakertoimista aurinkovoidetta altistuvalle iholle. Tämän tuotteen on suojattava UVB- ja UVA-säteiltä, ja sitä tulee levittää iholle riittävä määrä ja lisätä uudelleen parin tunnin välein. Lapsille on annettava säännöllisesti juotavaa, jos on kuuma päivä. Vältä myös auringossa oleskelua kello 11–16.