TIEDÄTKÖ, MIKÄ ON PARAS TAPA SUOJELLA IHOASI?

SEURAA KOLMEA TÄRKEÄÄ VAIHETTA

TARKKAILE
LUOMIASI

Hanki kaikki tarvittavat tiedot luomista.

SUOJELE ITSEÄSI JA LÄHIMMÄISIÄSI


Valitse aurinkosuojatuote jossa on korkea ja laajakirjoinen suoja UVA- ja UVB -säteitä vastaa.

MUISTA HYVÄT TAVAT
AURINGOSSA


Hyvät aurinkovinkit suojaamaan ihoasi

TIESITKÖ?

laroche posay aloitussivu pelasta ihosi 5_Kuva
Useimmat ihosyövistä on hoidettavissa, jos ne havaitaan ajoissa.

SE ON ERITTÄIN
HELPPOA KUIN ABCDE

https://www.laroche-posay.fi/-/media/project/loreal/brand-sites/lrp/emea/nordics/simple-page/landing-page/save-your-skin/laroche-posay-landingpage-saveyourskin-7_visuel1.jpg

ASYMMETRY

Luomet, joiden molemmat puolet ovat samanlaiset, ovat symmetrisiä. Jos sinulla on epäsymmetrisiä luomia, kuten oikealla näkyvä, suosittelemme, että menet lääkärille tai ihotautilääkärille tutkimuksia varten.
https://www.laroche-posay.fi/-/media/project/loreal/brand-sites/lrp/emea/nordics/simple-page/landing-page/save-your-skin/laroche-posay-landingpage-saveyourskin-7_visuel2.jpg

BORDERS

Hyvänlaatuisella luomella on sileät, tasaiset reunat, toisin kuin melanoomilla. Varhaisen melanooman reunat ovat yleensä epätasaiset. Reunat voivat olla rosoisia tai repaleisia.
https://www.laroche-posay.fi/-/media/project/loreal/brand-sites/lrp/emea/nordics/simple-page/landing-page/save-your-skin/laroche-posay-landingpage-saveyourskin-7_visuel3.jpg

COLOR

Useimmat hyvänlaatuiset luomet ovat kauttaaltaan tasaisen värisiä - usein yhden ruskean sävyisiä. Jos luomessa on useampia värejä, se on toinen varoitussignaali. Luomessa voi ilmetä useita erilaisia ruskean, kellanruskean tai mustan sävyjä. Melanooma voi myös muuttua punaiseksi, valkoiseksi tai siniseksi.
https://www.laroche-posay.fi/-/media/project/loreal/brand-sites/lrp/emea/nordics/simple-page/landing-page/save-your-skin/laroche-posay-landingpage-saveyourskin-7_visuel4.jpg

DIAMETER

Hyvänlaatuiset luomet ovat yleensä halkaisijaltaan pienempiä kuin pahanlaatuiset luomet. Melanoomat ovat yleensä halkaisijaltaan suurempia kuin kynän kärjen pyyhekumi (¼ tuumaa tai 6 mm), mutta ne voivat joskus olla pienempiä, kun ne havaitaan ensimmäisen kerran.
https://www.laroche-posay.fi/-/media/project/loreal/brand-sites/lrp/emea/nordics/simple-page/landing-page/save-your-skin/laroche-posay-landingpage-saveyourskin-7_visuel5.jpg

EVOLUTION

Tavalliset, hyvänlaatuiset luomet näyttävät samanlaisilta ajan myötä. Ole valppaana, kun luomi alkaa kehittyä tai muuttua jollakin tavalla. Kun luomi muuttuu, mene lääkäriin. Kaikki muutokset - koon, muodon, värin, korkeuden tai muun ominaisuuden muutokset tai uudet oireet, kuten verenvuoto, kutina tai kovettuminen - tulee lääkärin tai ihotautilääkärin tutkia.

KYSYMYKSESI
VASTAUKSEMME

1 quote-marks

Kuinka suojaan ihoni auringolta?

Auringolle altistuminen ilman että ihoa on suojattu aiheuttaa ihon palamisen sekä riskejä pitkän aikavälin seurauksille, kuten ihon ennenaikaista vanhenemista ja ihosyövän riskin. Suosittelemme pysymään varjossa klo 11-15 välisenä aikana sekä käyttämään hattua, suojaavia vaatteita ja aurinkolaseja. Lisäksi suosittelemme, että levität runsaasti laajakirjoista aurinkosuojatuotetta jossa on suoja UVA- ja UVB-säteilyä vastaan usein ja runsaasti.


Lue lisää

Was this helpful?

1 quote-marks

Mikä on paras aurinkosuojatuote herkälle iholle?

Paras aurinkosuojatuote on sellainen, joka sopii parhaiten ihotyypillesi ja aurinkosuojatarpeisiisi. Suosittelemme valisemaan aurinkosuojatuotteen, jossa on korkea tai erittäin korkea suojakerroin (SPF) ja laajakirjoinen UVA ja -UVB-suoja, joka antaa kokonaisvaltaisen suojan auringon UVA- ja UVB-säteitä vastaan. La Roche-Posayn ANTHELIOS-tuotesarja on kehitetty herkälle iholle ja se tarjoaa aikuisten sekä lasten aurinkosuojatuotteita kasvoille ja vartalolle.


Lue lisää

Was this helpful?

1 quote-marks

Kuinka voin suojata ihoani auringolta aurinkosuojan lisäksi?

Ihotautilääkärit suosittelevat hattujen, aurinkolasien ja suojaavien vaatteiden käyttämistä sekä hakeutumaan varjoon auringon ollessa voimakkaimmillaan. Aurinkosuojatuotteen käyttäminen on tarpeellista monissa tilanteissa ja sen pitäisi olla osa päivittäistä rutiiniasi miten suojaudut auringolta. ANTHELIOS-aurinkosuojatuotteet on dermatologisesti testattu ja sopivat herkälle iholle.


Lue lisää

Was this helpful?

1 quote-marks

Kuinka voin suojata kasvoni auringolta?

Pienetääksesi ihon palamisen riskiä ja vähentääksesi ihon ennenaikaista ikääntymisen, me suosittelemme käyttämään päivittäin aurinkosuojaa kasvoilla. Kasvosi altistuvat auringon säteilylle ympäri vuoden ja erityisesti auringon UVA-säteet voivat läpäistä myös pilvet ja ikkunat.Valitse ihollesi tuotteita, jotka sopivat parhaiten sinun ja ihosi tarpeisiin: herkkä iho, kuiva iho, iho jolla on pigmenttimuutoksia tai rasvoittuva ja epäpuhtauksiin taipuvainen iho.


Lue lisää

Was this helpful?