0
test Fb connect
Sitoutunut herkän ihon hoitoon
SAFETY_ARTICLE_MAG_DEFAULT_TOP_BANNER.jpg
Retour vers l'accueil

Saa apua ihon punoitukseen

Img_Saa apua ihon punoitukseen

  Mikään ei tuo hehkua kauniimmin esiin kuin kevyt puna poskilla, olipa se sitten luonnollista tai kosmeettista. Jos kevyt puna kehittyy kuitenkin voimakkaaksi ja jatkuvaksi punoitukseksi, voi se saada sinut näyttämään häkeltyneeltä, stressaantuneelta tai nolostuneelta.
  Herkkäihoisten naisten ulkonäkö ei välttämättä vastaa sitä, mitä he tuntevat sisällään. Ihon punoitus voi olla reaktio lukemattomiin erilaisiin sisäisiin ja ulkoisiin stressitekijöihin. Puhumattakaan siitä, että punoittava iho on suuri herkkäihoisten naisten huolenaihe.

  Kaiken lisäksi punoituksella on tapana voimistua iän myötä. Aurinko ja muut reaktiota voimistavat tekijät tekevät ihosta epätasaisemman ja vähemmän kauniin. Ongelman hallitsemiseksi on tärkeää ymmärtää herkän ihon ja punoituksen mekanismeja sekä pitää yllä päivittäisiä, huolellisia ihonhoitorutiineja.

  Kuinka herkkä iho punoittaa?

  Herkän ihon suojamuuri on erityisen hauras, mikä alentaa sen puolustuskykyä ärsyttäviä ainesosia ja ympäristötekijöitä vastaan. Kun iho rekisteröi tilan tai ainesosan hyökkäyksenä, se lähettää varoitussignaaleja ärsytystä vähentävien aineiden muodossa (sytokiinit, histamiini...) Tämä luo ketjureaktion, joka johtaa verisuonien laajenemiseen (vasodilataatio) tai ihon verisuoniverkoston turpoamiseen.

  Lopputulos? Näkyvä punoitus ja kuumotus ihon pinnalla sekä kiristävä tunne.

  Mitkä ovat punoituksen sisäisiä ja ulkoisia aiheuttajia?

  Monet herkkäihoiset naiset tuntevat ne tekijät, jotka aiheuttavat juuri heille reaktioita. Sisäisiin tekijöihin kuuluvat hormonaaliset muutokset (raskaus, vaihdevuodet) ja stressi sekä voimakkaat tunnetilat. Ulkoisiin tekijöihin kuuluvat lämpötilan vaihtelut ja ilmankosteus.

  Suurin punoituksen aiheuttaja on aurinko: UV-säteilylle altistuminen ympäri vuoden voimistaa punoitusta asteittain tehden siitä joskus jopa pysyvää. Siksi punoitukseen taipuvaiselle iholle on tärkeää käyttää päivittäin laajakirjoista aurinkosuojaa. Tuotteessa on UVB- ja UVA-suodattimien lisäksi oltava suoja jopa talvella esiintyviä pitkiä UVA-säteitä vastaan.

  Punoituksen eri tasot

  Ihon punoitus silloin tällöin on tietysti aivan normaalia. Jos punoituksesta tulee kuitenkin pysyvää ja huomaat iholla pieniä, laajentuneita verisuonia ja joskus pieniä läiskiä, kyseessä on todennäköisesti rosacea. Noin 10 % väestöstä kärsii tästä yleisestä vaivasta, eritoten hyvin vaaleaihoiset ja -silmäiset naiset. Vaivaan on erilaisia hoitomenetelmiä aina iholle levitettävistä voiteista laser- ja valoimpulssihoitoihin. Siihen, milloin hoito on tarpeellista, ei ole mitään tarkkaa sääntöä, mutta jos koet ongelman kiusalliseksi, suosittelemme ottamaan yhteyttä ihotautilääkäriin.

  Mitkä ovat parhaat ihonhoitotuotteet punoitukseen taipuvaiselle iholle?

  Kuten kaikki herkät ihotyypit, punoitukseen taipuvainen iho vaatii huolellista hoitoa. Parhaita puhdistustuotteita ovat hellävarainen puhdistusemulsio, misellivesi tai muut hellävaraiset, erityisesti kyseiselle ihotyypille soveltuvat puhdistustuotteet. Mineraalipitoinen lähdevesisuihke sopii hyvin viilentämään ja rauhoittamaan ihoa puhdistuksen jälkeen. Sen jälkeen iholle on hyvä levittää sekä kosteusvoidetta että korkean suojakertoimen sisältävää aurinkosuojavoidetta.

  Millaiset meikit sopivat parhaiten punoitukseen taipuvaiselle iholle?

  Herkälle iholle “vähemmän on enemmän”, joten suosittelemme käyttämään vain muutamia eri tuotteita. Siksi BB- ja CC-voiteet sopivat hyvin herkälle, punoitukseen taipuvaiselle iholle. Ne sisältävät monia eri ominaisuuksia helppokäyttöisissä, kevyissä koostumuksissa.

  Ajankohtaiset tuotteet

  Näytä kaikkien
  7249Lähdevesisuihke003433422404397La Roche-Posay -lähdevesiKasvot|Vartalo|Aurinkosuojatuotteet|Kosmetiikka|Lapset/Ravitsee ja rauhoittaa ihoa|Ravitsee ja rauhoittaa ihoa|Viimeistely|Viimeistely|ViimeistelyKasvot|Vartalo|Aurinkosuojatuotteet|Kosmetiikka|LapsetRavitsee ja rauhoittaa ihoa|Ravitsee ja rauhoittaa ihoa|Viimeistely|Viimeistely|Viimeistely0.00
  A&A logo Finland
  Lähdevesisuihke packshot from La Roche-Posay -lähdevesi, by La Roche-Posay