#SaveYourSkin

Erittäin korkeaa suojaa sinulle ja läheisillesi. Tarkkaile, suojaudu ja oleskele turvallisesti auringossa.

LATAA 
ABCDE-METODI

Kaikki mitä olet halunnut tietää luomista...

Luomi eli naevus koostuu ruskeista pigmenttisoluista, joita esiintyy ihossa ja limakalvoissa. Nämä melanosyytit aiheuttavat ihon ruskettumisen ja tumman ihonvärin. Lapsilla ei ole luomia syntyessään. Luomia alkaa syntyä puolen vuoden tai vuoden iässä ja niitä ilmaantuu aikuisikään asti.

Luomet ja aurinko: huono yhdistelmä

Auringolle altistuminen lapsuudesta nuoruuteen vaikuttaa siihen, kuinka paljon luomia iholle syntyy ja minkä kokoisia ne ovat. Mitä enemmän ihossa on luomia, sitä suurempi on riski sairastua ihosyöpään, koska 35 % ihosyövistä kehittyy olemassa olevaan luomeen1. Siksi lasten ja nuorten iho tulee suojata tehokkaasti auringolta uusien luomien välttämiseksi. Lisäksi luomien altistaminen liialliselle auringolle voi aiheuttaa syöpään johtavia ihomuutoksia. Tämän vuoksi on tärkeää omaksua hyvät tavat ja suojata luomet UVA- ja UVB-säteiltä, kuten suojaat ihosikin.

Suojaa ihosi


Vastatakseen näihin haasteisiin La Roche-Posay Laboratory on kehittänyt Anthelios-aurinkosuojatuotesarjan, jossa yhdistyvät korkea UVA- ja UVB-suoja. Anthelios -aurinkotuotesarja sisältää koostumukseltaan erilaisia tuotteita, jotka sopivat kaikkein herkimmällekin iholle. Valikoimassa on nopeasti imeytyviä emulsioita, kevyitä geelejä, täyteläisiä voidemaisia koostumuksia ja erityisesti lapsille tarkoitettuja aurinkosuojatuotteita.  Tee aurinkotestiä ja valitse itsellesi parhaiten sopiva aurinkosuojatuote.

Mole Checker -sovellus auttaa sinua tarkkailemaan ihoasi ja kartoittamaan niiden sijaintia ja kehitystä ihotautilääkärikäyntien välissä.  Muista, että mitä aiemmin syöpä todetaan, sitä paremmat ovat parantumismahdollisuudet.

Hyvät tavat auringolta suojautumiseen

Koska 50–70 % ihosyövistä aiheutuu liiallisesta altistumisesta UVA- ja UVB-säteille, on tärkeää noudattaa muutamaa nyrkkisääntöä aurinkosuojavoiteen käyttämisen lisäksi:

  • Vältä auringossa oleskelua klo 12–16.
  • Hakeudu varjoon ja vältä suoraa auringonpaistetta.
  • Lisää aurinkosuojavoidetta joka toinen tunti.
  • Pidä lapset poissa auringosta, koska heidän ihonsa on paljon aikuisten ihoa herkempi. Vaatetus (päähine, t-paita ja aurinkolasit) suojaavat kaikkein parhaiten UV-säteiltä.

1 The Syndicat National des Dermatologues-Vénérologues (National Union of Dermatologists-Venereologists).