Muuttaa herkän ihon elämän

Korjaavan ehostuksen työpajat: apuna osallistujien elämänilon palauttamisessa

Img_Korjaavan   ehostuksen työpajat: apuna osallistujien elämänilon palauttamisessa

Iho-ongelmat voivat näkyvän ilmenemismuotonsa vuoksi joskus heikentää niistä kärsivän itsetuntoa ja vaikuttaa ihmissuhteisiin sekä yksityis- että työelämässä. Korjaavan ehostuksen työpaja kehitettiin La Roche-Posayn vesiterapiakeskuksessa näkyvistä iho-ongelmista kärsivien potilaiden elämänlaadun parantamiseen. Työpaja suunniteltiin läheisessä yhteistyössä ihotautilääkäreiden, sosio-kosmetologien ja La Roche-Posayn dermatologisen laboratorion kanssa. Hanke on innostanut monia sairaaloita ympäri maailman järjestämään korjaavan ehostuksen työpajoja omissa tiloissaan.

v_small_article-corrective_makeup_workshop_03.jpg

Oman ulkonäön hyväksyminen

Ensimmäinen korjaavan ehostuksen työpaja järjestettiin vuonna 1994 Euroopan lämpökylpyläkohteiden johtavassa dermatologiakeskuksessa1, La Roche-Posayn kylässä. Kokonaisvaltaisen hoitonäkökulman täyttävän hankkeen tarkoituksena on auttaa potilaita hyväksymään itsensä uudelleen ja tulemaan paremmin toimeen sairautensa kanssa.

Työpajat ovat kylpylävieraiden vapaasti käytettävissä, ja ne on ensisijaisesti tarkoitettu erittäin näkyvistä iho-ongelmista kärsiville ihmisille. Työpajoja vetävät sosio-kosmetologit opettavat osallistujille tuotteiden levitystekniikoita, auttavat näitä valitsemaan omaan ihoon sopivan sävyn ja pyrkivät kohottamaan osallistujien itsetuntoa keskustelun avulla. La Roche-Posayn dermatologinen laboratorio tukee hanketta kahdella tavalla: tarjoamalla osallistujien käyttöön erittäin hyvin siedetyn meikkituotesarjansa (silmät, huulet, kynnet ja meikkivoide), jonka herkälle iholle räätälöidyt, runsaspigmenttiset ja helposti levitettävät tuotteet auttavat häivyttämään ihon virheitä sekä tukemalla taloudellisesti eri puolilla maailmaa avattavia uusia työpajoja.

Itseluottamuksen palauttaminen ammattilaisen opastuksella

Punoitus, aknejäljet, palovammat, syöpähoitojen sivuvaikutukset, valkopälvisyys, pigmenttiläiskät jne.
Usein on vaikea kuvitella sitä laajuusastetta, jolla näkyvät iho-ongelmat – niiden vakavuudesta riippumatta – voivat häiritä niistä kärsivän ihmissuhteita. Arvet eivät ole pelkästään fyysisiä, vaan myös psyykkisiä.

Tästä syystä psykologian koulutuksen suorittaneiden meikkitaiteilijoiden vetämissä korjaavan ehostuksen työpajoissa pyritään hoitamaan koko ihmistä sekä esteettisestä että psykologisesta näkökulmasta. Ensimmäinen askel on virheiden häivyttämiseen tähtäävien korjaavien ehostustekniikoiden oppiminen. Tämän jälkeen jatketaan eteenpäin, opitaan hyväksymään oma peilikuva ja löytämään oma naisellisuus uudelleen. Työpajoissa kuunnellaan, jaetaan ja opitaan, ja ne auttavat potilaiden itsetunnon kohottamisessa, sosiaalisten suhteiden rakentamisessa sekä elämänilon palauttamisessa.

Tätä perustavanlaatuista prosessia saatetaan joissakin tapauksissa täydentää kliinisen psykologin tarjoamalla yksilö- tai perheneuvonnalla.

Tähän mennessä eri puolille maailmaa on perustettu 90 työpajaa.

v_logo-corrective_makeup_workshop.jpg

Jotkin suurimmista sairaaloista ja klinikoista ovat avaamassa korjaavan ehostuksen työpajoja omiin tiloihinsa La Roche-Posayn vesiterapiakeskuksen antaman mallin pohjalta.

Lähde: Conseil National des Etablissements Thermaux – France