KAIKKI EPÄPUHTAUKSIIN
TAIPUVAISESTA IHOSTA

Article Read Duration 5 väh. luettu

Epäpuhtauksiin taipuvainen iho usein tapahtuu seuraavasti:

• Hormonit lisäävät talin tuotantoa tehden ihosta rasvoittuvan.
• Samat hormonit lisäävät ihosolujen tuotantoa.
• Huokoset tukkeutuvat ihosoluista ja talista.
• Tukkeutuneista ihohuokosista tulee kasvualusta bakteereille, jotka aiheuttavat tulehdusta ja johtaa rasvoittuvaan ihoon ja epäpuhtauksiin taipuvaisuuteen.
• Tämä voi johtaa monenlaisiin finneihin, jotka voivat olla ikäviä iholla.
• Kysy apteekiltasi neuvoa ja opastusta oikeanlaiseen ihonhoitoon. Jos sinulla on vakavia ihon epäpuhtauksia suosittelemme, että olet yhteydessä lääkäriin tai ihotautilääkäriin.

MIKÄ AIHEUTTAA IHON TAIPUVAISUUTTA EPÄPUHTAUKSIIN?

Voi olla useita syitä miksi ihosi on taipuvainen epäpuhtauksiin. Ihon taipuvaisuus epäpuhtauksiin johtuu usein hormonaalisista muutoksista, joita tapahtuu murrosiässä, ja muulloin, kun hormonaalisia muutoksia esiintyy, esimerkiksi naisilla ennen kuukautisia tai raskauden aikana. Mutta sen voivat aiheuttaa myös muut tekijät, kuten stressi, väsymys, ruokavalio, UV-säteily ja ilmansaasteet. Epäpuhtauksiin taipuvaisuus on usein myös geneettinen: jos vanhemmillasi oli se, todennäköisesti se tulee sinullekin.

MITÄ ON HORMONAALINEN EPÄPUHTAUKSIIN TAIPUVAINEN IHO?

Hormonaalinen epäpuhtauksiin taipuvainen iho johtuu androgeeni-tyypin hormonien epätasapainosta. Nämä hormonit tekevät ihosta paljon rasvoittuvamman..Tietty määrä talia on hyväksi iholle – se suojaa ihoa suojamuurilla. Murrosiässä hormonaaliset muutokset voivat aiheuttaa talin ylituotantoa, jolloin ihosta tulee paljon rasvoittuvampi.

RASVOITTUVA IHO JA EPÄPUHTAUKSIA AIHEUTTAVAT BAKTEERIT

Tukkeutuneissa ihohuokosissa ja mustapäissä tali ei pääse ulos ihohuokosista normaalisti. Mitä tästä seuraa? Tukkeutunut huokonen tulehtuu. Iholle ilmestyy epäpuhtauksiin taipuvaisen ihon liittyviä iho-ongelmia, kuten finnejä.

EPÄPUHTAUKSIIN TAIPUVAISEN IHON ERI TYYPIT

Epäpuhtauksiin taipuvaista ihoa on monia eri tyyppejä.

.Tulehdukselliseen epäpuhtauksille taipuvaiseen ihoon kuuluu punaiset, koholla oleviat näppylät, joissa on usein valkoinen keskusta (saatat kutsua niitä finneiksi).

VAKAVAT IHON EPÄPUHTAUDET

Nodulaarinen ja kystinen IHO

Epäpuhtauksiin taipuvaisuudessa tulehdukset muodostavat nodulaarisen tai kystisen epäpuhtauksiin taipuvainen iho. Tämän tyyppinen akne saattaa aiheuttaa pysyviä arpia, ja ihotautilääkärin tulee hoitaa se.

EPÄPUHTAUKSIIN TAIPUVAINEN IHO, JOLLA ON TAIPUVAISUUTTA PUNOITUKSEEN

Vastauksena tiettyjen bakteerien kasvuun ja lisääntymiseen ihossa vapautuu aineita, joita kutsutaan tulehduksen välittäjiksi. Nämä ovat välittäjät saavat verisuonet laajentumaan johtaen punoittavaan, epäpuhtauksiin taipuvaiseen ihoon. Jos epäpuhtauksiin taipuvaiseen ihoon liittyy yleistynyt punoitus, etenkin nenän ja poskien alueella, sinulla voi olla epäpuhtauksiin taipuvaiseen ihoon liittyvä ruusufinni. Jos sinulla on taipuvaisuutta vakaviin ihon epäpuhtauksiin suosittelemme, että

 

TUMMAT LÄISKÄT JA MUUT JÄLJET EPÄPUHTAUKSIIN TAIPUVAISELLA IHOLLA

Oletko koskaan huomannut, että epäpuhtauksiin taipuvainen iho voi jättää jälkeensä tummia läiskiä parannuttuaan? Ihon bakteeritulehduksen takia iholle voi tulla tulehduksenjälkeistä hyperpigmentaatiota, jos on altistunut liikaa auringolle. Tämä termi viittaa ruskeisiin jälkiin paikoissa, joissa finnit olivat. Suosittelemme, että lisäät ihonhoitorutiinisi tai ihonhoitoihin aurinkosuojavoiteen jos sinulla on taipuvaisuutta epäpuhtauksiin.

HYVIÄ VINKKEJÄ RASVOITTUVALLE
JA EPÄPUHTAUKSIIN TAIPUVAISELLE IHOLLE

Jos sinulla on finnejä, mustapäitä ja rasvoittuva, kiiltävä iho, on hyvä idea pyytää apteekiltasi ihotyypillesi sopivia ihonhoitotuotteita. Yleinen neuvo on löytää ihollesi ihonhoitorutiini, joka sopii ihollesi ja tarpeisiisi. Kokeile noudattaa näitä oleellisia päivittäisiä vinkkejä:

  • Puhdista ihosi hellävaraisesti, ihollesi sopivalla puhdistustuotteella.
  • Voit käyttää sen jälkeen päivävoidetta ja seerumia joka sopii ihosi tarpeisiin. Voit kysyä suosituksia apteekiltasi.
  • Käytä tuotteita ja meikkiä joka ei tuki ihohuokosia.
  • Suojaa ihoa auringolta, aurinko voi lisätä talin tuotantoa ja luoda täydelliset olosuhteet ja kasvualustan epäpuhtauksille.
  • Älä purista finnejä, tämä voi pahentaa ihoasi, se voi vaurioittaa tulehtunutta karvatuppea ja lisätä infektiota.

Jos epäpuhtauksiin taipuvainen ihosi pahentuu näistä vinkeistä huolimatta, suosittelemme, että käyt lääkärin tai ihotautilääkärin vastaanotolla. Älä epäröi puhua asiasta lääkärille.

 

MEILLÄ ON
TUOTESARJA MYÖS TÄHÄN

EFFACLAR on täydellinen tuotesarja, josta löytyy ratkaisuja rasvoittuvalle ja epäpuhtauksiin taipuvaiselle iholle.  

KORKEAT TUOTEKEHITYKSEN
STANDARDIMME

laroche posay turvallisuussitoumus tuote hypoallergeeninen malli lähikuva

KEHITETTY
SIEDETTÄVYYTEEN KESKITTYEN

Katso lisää
Tuotteemme on kehitetty herkkää ihoa ja herkästi reagoivaa ihoa kunnioittaen.
Dokumentoitu tehokkuus ja siedettävyys.
laroche posay turvallisuussitoumus olennainen aktiiviannos tuote pää

AINOASTAAN VÄLTTÄMÄTTÖMIMMÄT AINESOSAT
OIKEINA  AKTIIVISINA PITOISUUKSINA

Katso lisää
Tuotteemme on kehitetty yhteistyössä ihotautilääkäreiden kanssa, ja tuotteemme sisältävät vain tarvittavat ainesosat, tarvittavina aktiivisina pitoisuuksina.
laroche posay turvallisuussitoumus herkkä iho malli vauva

YKSILÖLLISTÄ IHONHOITOA
USEIMPIIN TARPEISIIN

Katso lisää
Tuotteistamme löytyy sopivia tuotteita useimpiin tarpeisiin: herkkä iho, rasvoittuva iho tai epäpuhtauksiin taipuvainen iho, kuiva iho, heikentynyt iho, punaisuuteen taipuva iho ja monet muut tarpeet.
laroche posay turvallisuussitoumus kaava suoja tuote pää

KOOSTUMUSTA SUOJAAVA PAKKAUS
SIEDETTÄVYYS JA TEHOKKUUS

Katso lisää
Me käytämme koostumusta suojaavia pakkauksia ja vain tarvittavia säilöntäaineita, jotta tuotteet ovat optimaalisesti siedettyjä ja tehokkaita.