0
test Fb connect
Sitoutunut herkän ihon hoitoon
SAFETY_ARTICLE_MAG_DEFAULT_TOP_BANNER.jpg
Retour vers l'accueil

Herkän ihon monet eri puolet

Img_Herkän ihon monet eri puolet

  Herkkäihoisia on vuosi vuodelta vain enemmän. Aihetta käsittelevät blogit ja vlogit ovat lisääntyneet kulovalkean lailla. Vaikka monilla on herkkä iho, he eivät kuitenkaan välttämättä tiedä siitä tarpeeksi. Mitä se tarkoittaa?

  Herkkä iho on usein näkymätön vaiva

  Herkän ihon diagnosointi voi olla vaikeaa jopa ammattilaisille, koska sille on ominaista se miltä iho tuntuu, ja lääkärille voi olla vaikeaa havaita oireita vastaanotolla.

  Naisten näkökulmasta herkkä iho on kiusallinen, päivittäinen tosiasia. Ihoa pistelee, kirvelee, se punoittaa ja tuntuu kuumottavalta sen reagoidessa ympäristöön, ruokavalioon tai ihonhoitotuotteisiin.

  Ihotautilääkärien näkökulmasta herkkä iho voi näyttää hieman punoittavalta tai kuivalta, mutta periaatteessa normaalilta.

  Sinulla on siis herkkä iho... mutta minkä tyyppinen?

  Herkkiä ihotyyppejä on valtavasti erilaisia. Oman herkän ihotyypin tunteminen on ensimmäinen askel taistelun päättämiseksi, koska sen myötä voit luoda juuri sinulle sopivan hoitorutiinin.

  Herkkä: Reagoi aika ajoin tuotteisiin tai ympäristön muutoksiin.

  Reaktiivinen: Reagoi usein sekä tuotteisiin että ympäristötekijöihin.

  Herkistynyt iho

  Atooppinen iho

  Punoitukseen taipuvainen: Reagoi tiettyihin ruokiin, alkoholiin tai lämpötilan vaihteluihin punoittamalla.

  Herkän ihon dermatologiset tosiseikat

  Mikä aiheuttaa herkän ihon reaktioita?

  Suurimmat tekijät voidaan La Roche-Posayn teettämän laajan tutkimuksen mukaan jakaa kahteen pääkategoriaan. Tutkimukseen osallistui yli 6000 kuluttajaa 48 eri maasta.

  Ympäristötekijät (59,8%)*: Lämpötilan tai ilmankosteuden vaihtelut voivat tehdä ihosta epämiellyttävän tuntuisen, kuten myös aurinko ja saasteet.

  Toinen kategoria on sisäiset tekijät: Psyykkinen stressi (34,7%)* ja elämäntavat kuten tupakointi, mausteinen ruoka ja alkoholi voivat tehdä herkästä ihosta punoittavan ja epämiellyttävän tuntuisen.

  *Havainnointitutkimus, johon osallistui 3800 potilasta 8 maasta.

  Mistä herkkä iho johtuu?

  Suurin syy herkkään ihoon on se, että ihon oma puolustuskyky ei toimi riittävästi. Terveen ihon suojamuuri, hydrolipidikalvo, toimii suojakilven tapaan bakteereita ja ärsyttäviä tekijöitä vastaan ennen kuin ne pääsevät syvempiin ihokerroksiin. Suojamuuri säilyttää myös kosteuden ja vaikuttaa merkittävästi ihon kiinteyteen, elastisuuteen sekä ennen kaikkea siihen, miltä iho tuntuu!

  Herkän ihon suojamuuri on heikentynyt tehden ihosta haavoittuvaisen ärsytystekijöille sekä lämpötilan ja ilmankosteuden muutoksille. Kun iho on ylialtistunut bakteereille, ärsytystekijöille ja ympäristön muutoksille, se kokee olevansa vaarassa ja lähettää varoitussignaaleja, jotka aiheuttavat punoitusta ja kirvelyä.

  Miksi iho reagoi niin voimakkaasti?

  Ihon hermosto on uskomattoman suuri – yksi neliösenttimetri sisältää n. 12 hermopäätettä. Herkän ihon hermopäätteet ovat äärimmäisen herkkiä ja lähettävät varoitussignaaleja aivoihin enemmän kuin normaali iho. Hermot tulkitsevat normaalin stimulaation vahingollisena, jolloin pieninkin ärsyke aiheuttaa epämukavan tunteen.

  Miten takaat herkän ihosi hyvinvoinnin?

  Ensinnäkin, älä menetä toivoasi.
  Kaikki herkät ihot eivät ole samanlaisia. Muutama vinkki sopii kuitenkin useimmille:

  Rasitustekijöiden vähentäminen. Pidä päiväkirjaa, johon merkitset oireita aiheuttavia tekijöitä, kuten ruoat, alkoholi ja ilmastointi, ja pyri välttämään niitä aina kun voit.

  Ajankohtaiset tuotteet

  Näytä kaikkien
  7249Lähdevesisuihke003433422404397La Roche-Posay -lähdevesiKasvot|Vartalo|Aurinkosuojatuotteet|Kosmetiikka|Lapset/Ravitsee ja rauhoittaa ihoa|Ravitsee ja rauhoittaa ihoa|Viimeistely|Viimeistely|ViimeistelyKasvot|Vartalo|Aurinkosuojatuotteet|Kosmetiikka|LapsetRavitsee ja rauhoittaa ihoa|Ravitsee ja rauhoittaa ihoa|Viimeistely|Viimeistely|Viimeistely0.00
  A&A logo Finland
  Lähdevesisuihke packshot from La Roche-Posay -lähdevesi, by La Roche-Posay