LASTEN AURINKOSUOJATUOTTEET JA LASTEN SUOJELEMINEN
AURINGOLTA

Article Read Duration 6 väh. luettu

Koska vauvojen ja alle 3-vuotiaiden iho on herkempi, he eivät saa olla suorassa auringonpaisteessa. Auringolta suojautuminen on tärkeää jo lapsuudessa ja teini-iässä. Lyhyellä aikavälillä liiallinen auringolle altistuminen voi aiheuttaa nestehukkaa, auringonpistoksen ja auringonpolttamia. Pitkällä aikavälillä se voi aiheuttaa lisääntyneen ihosyövän riskin. Tätä riskiä voidaan kuitenkin vähentää huomattavasti opettamalla lapsille oikeanlaista käyttäytymistä auringossa ja auringolta suojautumista:

• Levitä runsaasti aurinkosuojatuotetta, jossa on erittäin korkea suojakerroin (SPF 50+) ja laajakirjoinen UVA- ja UVB -suoja.
• Valitse rannalle tai uima-altaalle “kostean ihon” koostumus, jota voit levittää ilman, että sinun on ensin kuivattava iho.
• Vältä aurinkoa keskipäivällä, jolloin se on voimakkaimmillaan ja tuo aurinkovarjo rannalle.
• Älä aliarvioi “epäsuoraa” auringolle altistumista. Iho altistuu auringolle myös pilvisinä päivinä, autossa, lentokoneessa jne., koska UVA-säteet voivat kulkeutua pilvien ja lasin läpi.
• Suojaa lapset päähineellä, suojaavilla vaatteilla ja aurinkolaseilla.

LAPSIA ON
SUOJATTAVA AURINGOLTA

Lasten iho on paljon herkempi kuin aikuisten iho, varsinkin kun on kyse UV-säteiden haitallisista vaikutuksista:

 • Nuori iho on altis auringonpolttamille, ja on arvioitu, että iso osa aurinkoon liittyvistä vaurioista voi tapahtua lapsuuden ja murrosiän aikana1.

Siksi auringolta suojautuminen on niin tärkeää lapsille, ja vauvat on pidettävä kokonaan poissa auringosta. Vauvan aurinkosuojavoiteen ja jatkuvan varjossa pitämisen ansiosta vauvan ei tule koskaan kärsiä auringonpolttamista. Pidä vauvat ja pikkulapset pois suorasta auringonpaisteesta.

YMMÄRRÄ
AURINGOLLE ALTISTUMISEN VAARAT

Auringonpolttamat ovat ilmeinen riski, mutta vaikutukset voivat olla elinikäisiä

Lasten aurinkosuojaus ei kuulu vain lomille. Lapset altistuvat UV-säteilylle ulkona ympäri vuoden: piknikillä puistossa, leikkipuistoissa, urheiluharjoituksissa jne. Pikkulapset ovat erityisen alttiita auringonpolttamille, jopa epäsuorassa auringonvalossa.

Kun lapset saavat liikaa aurinkoa, on seurauksena ilmeisiä lyhyen aikavälin riskejä:

 • Nestehukka.
 • Auringonpistos.
 • Auringonpolttama.

Lapset rakastavat leikkiä ulkona, ja haluamme heidän pitävän hauskaa! Vanhempien on kuitenkin pysyttävä valppaina - lapsi huomaa auringonpolttaman vasta, kun se on jo tapahtunut. Ja pitkän aikavälin vaikutukset ovat huolestuttavampia. Liiallinen altistuminen UV-säteille voi aiheuttaa vakavia riskejä iholle, kuten:

 • Ihon ennenaikaisen vanhentumisen.
 • Ihosyövät, kuten melanooma.2

Mutta älä huolestu! Kaikkia näitä riskejä voidaan vähentää huomattavasti opettamalla lapsille oikeanlaista käyttäytymistä auringossa ja auringolta suojautumista. Lue käytännön oppaasta kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää.

MITEN SUOJAAT
LAPSESI IHOA AURINGOLTA

Opeta lapsellesi oikeanlaista käytöstä auringossa ja auringolta suojautumista.

Suojauksella ei tarkoiteta pelkkää aurinkosuojatuotetta.. Opettamalla lapsillesi oikeanlaista käyttäytymistä auringossa ja auringolta suojautumista nuoressa iässä, he voivat hyötyä siitä koko eliniäkseen. Näin opetat lapsesi pitämään hyvää huolta ihostaan.

 

Tässä on joitain hyviä tapoja suojata lapsesi auringolta:

Yleiset toimenpiteet lasten suojelemiseksi auringolta

 • Vältä aurinkoa keskipäivällä, jolloin se on voimakkaimmillaan
 • Peitä itsesi leveälierisellä hatulla, UV-suojaavilla aurinkolaseilla ja tummilla vaatteilla (musta t-paita on suojaavampi kuin valkoinen).
 • Älä aliarvioi “epäsuoraa” auringonpaistetta: UVA-säteet voivat kulkeutua pilvien ja lasien läpi, joten iho voi edelleen altistua pilvisenä päivänä, autossa tai lentomatkalla.
 • Ota mukaan aurinkovarjo tai teltta.
 • Varmista, että lapsesi juovat vettä säännöllisesti.

Paras aurinkosuojavoide lapsille? Tässä on tärkeimmät vinkkimme

 • Käytä aurinkosuojavoidetta jossa on SPF 50+ -suojakerroin ja laajakirjoinen UVA- ja UVB -aurinkosuoja.
 • Levitä aurinkosuojavoidetta usein, runsaasti ja mahdollisimman tasaisesti. Levitä aurinkosuojavoidetta usein ja runsaasti. Kuinka paljon aurinkosuojavoidetta tulisi käyttää? Nyrkkisääntö on, että koko kehon suojaamiseksi tarvitaan kämmenellinen aurinkosuojaa.
 • Kiinnitä huomiota usein unohdettuihin alueisiin: Korvat, nenä, huulet, niska, kädet ja jalat.
 • Levitä aurinkosuojatuotetta uudelleen heti uinnin tai hikoilun jälkeen.
 • Kun tuot lapsesi rannalle tai uima-altaalle sinun tulisi valita aurinkosuojavoide, jota voi lisätä märälle iholle

ANTHELIOS LAPSILLE ERITTÄIN KORKEA SUOJA
SUUNNITELTU ERITYISESTI VAUVOILLE JA PIKKULAPSILLE

La Roche-Posayn ANTHELIOS tarjoaa aurinkosuojavoiteita pikkulapsille ja yli 6 kuukauden ikäisille vauvoille. Anthelios aurinkosuojavoiteet vauvoille ja lapsille sisältää minimaaliset ainesosat ja tarjoaa korkean ja laajakirjoisen UVA- ja UVB-suojan. Tuotteita on suihkeena, aurinkosuojavoiteena, sekä wet skin -voiteena.
Kaikki tuotteet testataan ihotautilääkäreiden valvonnassa.

1 Robinson JK et al. Summertime sun protection used by adults for their children. J Am Acad Dermatol 2000
2 American Association for Cancer Research Press Release, May 29, 2014 http://www.aacr.org/Newsroom/Pages/News-Release-Detail.aspx?ItemID=553#.WKyFqxLhAvo

MEILTÄ LÖYTYY
TUOTESARJA MYÖS TÄHÄN

ANTHELIOS on aurinkosuojatuotemarkkinoiden edelläkävijä. Anthelioksen laajakirjoisista koostumuksista löytyy erittäin korkeita suojia. Tämä on jo yli 25 vuoden aurinkosuojatuotteiden ja aurinkoherkän ihon kliinisen tutkimuksen tulosta.

KORKEAT TUOTEKEHITYKSEN
STANDARDIMME

laroche posay turvallisuussitoumus tuote hypoallergeeninen malli lähikuva

KEHITETTY
SIEDETTÄVYYTEEN KESKITTYEN

Katso lisää
Tuotteemme on kehitetty herkkää ihoa ja herkästi reagoivaa ihoa kunnioittaen.
Dokumentoitu tehokkuus ja siedettävyys.
laroche posay turvallisuussitoumus olennainen aktiiviannos tuote pää

AINOASTAAN VÄLTTÄMÄTTÖMIMMÄT AINESOSAT
AKTIIVISINA PITOISUUKSINA

Katso lisää
Tuotteemme on kehitetty yhteistyössä ihotautilääkäreiden kanssa, ja tuotteemme sisältävät vain tarvittavat ainesosat, tarvittavina aktiivisina pitoisuuksina.
laroche posay turvallisuussitoumus herkkä iho malli vauva

YKSILÖLLISTÄ IHONHOITOA
USEIMPIIN TARPEISIIN

Katso lisää
Tuotteistamme löytyy sopivia tuotteita useimpiin tarpeisiin: herkkä iho, rasvoittuva iho tai epäpuhtauksiin taipuvainen iho, kuiva iho, heikentynyt iho, punaisuuteen taipuva iho ja monet muut tarpeet.
laroche posay turvallisuussitoumus kaava suoja tuote pää

KOOSTUMUSTA SUOJAAVA PAKKAUS
SIEDETTÄVYYS JA TEHOKKUUS

Katso lisää
Me käytämme koostumusta suojaavia pakkauksia ja vain tarvittavia säilöntäaineita, jotta tuotteet ovat optimaalisesti siedettyjä ja tehokkaita.