0

LUOMET JA AURINKO – HUONO YHDISTELMÄ

Auringolle altistuminen lapsuudesta nuoruuteen vaikuttaa siihen, kuinka paljon luomia iholle syntyy ja minkäkokoisia ne ovat. Mitä enemmän ihossa on luomia, sitä suurempi on riski sairastua ihosyöpään, koska 35 % ihosyövistä kehittyy olemassa olevaan luomeen1. Siksi lasten ja nuorten iho tulee suojata tehokkaasti auringolta uusien luomien välttämiseksi. Lisäksi luomien altistaminen liialliselle auringolle voi aiheuttaa syöpään johtavia ihomuutoksia. Tämän vuoksi on tärkeää omaksua hyvät tavat ja suojata luomet UVA- ja UVB-säteiltä, kuten suojaat ihosikin.

1 The Syndicat National des Dermatologues-Vénérologues (National Union of Dermatologists-Venereologists).

SUOJAA LUOMESI

Vastatakseen näihin haasteisiin La Roche-Posay Laboratory on kehittänyt Anthelios-aurinkosuojatuotesarjan, jossa yhdistyvät erittäin korkea UVA-suoja ja UVB-suoja. Anthelios-sarja sisältää koostumukseltaan erilaisia tuotteita, jotka sopivat herkälle iholle. Valikoimassa on nopeasti imeytyviä voiteita, ultrakevyitä geelejä, täyteläisiä emulsioita ja erityisesti lapsille tarkoitettuja aurinkosuojatuotteita. Käytä aurinkotestiä ja valitse itsellesi parhaiten sopiva aurinkosuojatuote.

La Roche-Posay'n kehittämä Mole Checker auttaa sinua tarkkailemaan luomiasi ja kartoittamaan niiden sijaintia ja kehitystä ihotautilääkärikäyntien välissä. Muista, että mitä aiemmin syöpä todetaan, sitä paremmat ovat parantumismahdollisuudet.

HYVÄT TAVAT AURINGOLTA SUOJAUTUMISEEN

Koska 50–70 % ihosyövistä aiheutuu liiallisesta altistumisesta UVA- ja UVB-säteille, on tärkeää noudattaa muutamaa nyrkkisääntöä aurinkosuojavoiteen käyttämisen lisäksi:

  • Vältä auringossa oleskelua klo 12–16.
  • Hakeudu varjoon ja vältä suoraa auringonpaistetta.
  • Lisää aurinkosuojavoidetta joka toinen tunti.
  • Pidä lapset poissa auringosta, koska heidän ihonsa on paljon aikuisten ihoa herkempi. Vaatetus (päähine, t-paita ja aurinkolasit) suojaavat kaikkein parhaiten UV-säteiltä.

1 The Syndicat National des Dermatologues-Vénérologues (National Union of Dermatologists-Venereologists).