#SaveYourSkin

Erittäin korkeaa suojaa sinulle ja läheisillesi. Tarkkaile, suojaudu ja oleskele turvallisesti auringossa.

LATAA 
ABCDE-METODI

Tunne auringon haitalliset vaikutukset

v_damaging_effect.jpg

Tapa, jolla aurinko vaikuttaa kehoomme liittyy useisiin tekijöihin, joita ovat muun muassa ikä, ihon herkkyys, ympäristö sekä altistumisen olosuhteet. Liiallisella altistumisella voi olla lyhyen ja pitkän aikavälin vaikutuksia pinnallisista auringonpolttamista aina ihosyöpään asti, ja niihin on mahdoton varautua.

Jatkuva epämukavuus

Useat meistä nauttii auringossa olosta. Kuitenkin aurinko saattaa aiheuttaa epämukavaa tunnetta iholla.

  • Auringonpolttama tai aurinkoihottuma on yleisin merkki liiallisesta UVB-säteille altistumisesta.
  • Tietyt ihosairaudet, kuten atopia tai ruusufinni, tekevät ihosta äärimmäisen herkän ympäristömuutoksille ja erityisesti auringolle, joka voi saada aikaan epämiellyttäviä reaktioita.
  • Vaikka aurinko vaikuttaa aluksi helpottavan aknea, vaikutukset ovat lyhytaikaisia: UV-säteille altistuminen paksuntaa ihon päällyskerrosta. Varo rebound-ilmiötä, joka johtaa näppylöiden ilmestymiseen kesän jälkeen.
  • Valoihottuma ilmestyy auringolle altistumisen jälkeen ja se johtuu epätavallisen korkeasta herkkyydestä UV-säteille. Tunnetuimpia ovat aurinkoallergiat tai hyvänlaatuiset monimuotoiset valoihottumat, jotka aiheuttavat pieniä punaisia näppylöitä rintakehään, olkapäille, käsivarsiin ja jalkoihin.

Mitä seurauksia suojaamattoman ihon auringolle altistuminen aiheuttaa?

Suojautuminen lähtee lapsuudesta

Auringolle altistumisella varhaisella iällä on suuria vaikutuksia. Lasten iho on ohuempi kuin aikuisten. Harvemmin auringolle altistuvana lasten iho ei ole tottunut aurinkoon, ja siksi sen tulisi olla huomiomme keskipisteessä.

Kaikilla ihmisillä on syntyessään tietyn suuruinen aurinkokestävyys, joka auttaa suojautumaan tietyltä määrältä UV-säteitä. Kun tämä kestävyys vähenee, keho ei enää pysty korjaamaan auringon aiheuttamia vaurioita. Mitä aiemmin lapsi altistuu auringolle, sitä nopeammin hänen kestävyytensä vähenee. Ainoa keino tämän varannon säilyttämiseksi on tehokas aurinkosuojaus pienestä pitäen.

Pysy ajan tasalla parhaasta suojasta

La Roche-Posay on sitoutunut ihosyövän ennaltaehkäisyyn. Interaktiivinen Myskincheck.fi-sivusto kannustaa ihon omatoimiseen tutkimiseen, jotta epäilyttävät ihomuutokset voidaan havaita mahdollisimman aikaisin. Jos havaitset iholla uuden muutoksen tai olet epävarma asiasta, käy ihotautilääkärin vastaanotolla mahdollisimman pian. Muista, että Myskincheck.fi ei korvaa ihotautilääkäriä, joka on ainoa pätevä ihminen tekemään diagnoosin epäilyttävistä ihomuutoksista ja päättämään, tarvitsevatko ne hoitoa.

Ihosyövälle omistautunut jo 10 vuoden ajan

Ajoissa todetuista ihosyövistä 90 % voidaan hoitaa.
La Roche-Posay on yhdessä ihotautilääkärien kanssa omistautunut ihosyöpien havaitsemiseen ja ehkäisemiseen.

Tutustu sivustoon MySkinCheck