#SaveYourSkin

Erittäin korkeaa suojaa sinulle ja läheisillesi. Tarkkaile, suojaudu ja oleskele turvallisesti auringossa.

LATAA 
ABCDE-METODI

Auringolle altistuminen: suojakeinot

On totta, että emme ole kaikki tasa-arvoisia auringon suhteen: joillakin ihotyypeillä on korkeampi sietokyky kuin toisilla. Omasta ihotyypistäsi riippumatta oikeanlainen suojaus voi säästää sinut paljolta harmilta.

Erittäin korkea UVA-UVB-suoja

La Roche-Posay suosittelee herkästä tai aurinkoallergisesta ihosta kärsiville ihmisille päivittäiseen aurinkosuojautumiseen tuotetta, jossa on korkea UVA- ja UVB-suoja.

UVB ja auringonpolttamat

UVB-säteet ovat niitä, jotka aiheuttavat auringonpolttamia. Vaaleat ihotyypit saavat auringonpolttamia herkemmin. Vaaleaihoiset myös reagoivat helpommin UVB-säteisiin, minkä vuoksi heidän tulisi käyttää erittäin korkeaa suojakerrointa, esimerkiksi 50, aina auringossa oleskellessaan.
Tummat ihotyypit ovat taas luonnostaan paremmin suojattuja ja voivat käyttää suojakerrointa 30 kohtuullisen aurinkoisissa olosuhteissa.

Aurinkovoiteen suojakerroin viittaa suojan vahvuuteen: mitä korkeampi SPF-lukema, sitä korkeampi aurinkosuojakerroin. Vähintään 50-kertoiminen suojakerroin antaa vahvuudeltaan 30-kertoimista vastaavan suojan, mutta kestää pidempään. Muista myös, että aurinkosuojatuotteet eivät estä päivettymistä. Vaikka päivetyksen hankkimisessa menee aurinkosuojaa käytettäessä kauemmin, se myös kestää pidempään. Miksi tekisit asiat vaikeiksi itsellesi?

Neljä kultaista sääntöä

  • Pysyttele poissa auringosta keskipäivän ja kello 16 välillä
  • Pidä pienet lapset ja vauvat pois suorasta auringonpaisteesta
  • Suojaudu vaatteilla. Läpinäkymättömiä vaatteita tulee käyttää aina kun mahdollista yhdessä leveälieristen hattujen ja suodattimilla varustettujen aurinkolasien kanssa.
  • Lisää aurinkovoidetta joka toinen tunti, vaikka se olisi vedenkestävää. Muista lisätä riittävästi aurinkovoidetta niskaan, korviin ja jalkateriin.

UVA ja ihon ikääntyminen

UVA-säteilyä esiintyy vuoden ympäri paikasta ja vuodenajasta riippumatta. Siihen sisältyy pitkiä UVA-säteitä: ne ovat kaikkein yleisimpiä ja niitä esiintyy ympärivuotisesti, jopa pilvisissä olosuhteissa. Ne tunkeutuvat syvälle epidermikseen aiheuttavat peruuttamattomia vaurioita iholle. Ne ovat valovanhenemisen aiheuttajia. Vaikka herkkyys UV-säteille voi olla erilainen, ihotyypistä riippumatta riski on olemassa. Tästä syystä on suositeltavaa suojata iho päivittäin riittävällä suojakertoimella.

Anthelios-tuotesarja, joka sisältää laajan valikoiman koostumuksia eri ihotyypeille ja eri altistumisolosuhteisiin, antaa myös erittäin hyvän suojan, joiden anti-UVB- (SPF) ja anti-UVA-vaikutuksen (PPD) suhde on  korkeampi kuin Euroopan komission suosittelema.

Miten ultraviolettisuojakerroin lasketaan?